• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Η πρώτη νίκη του Lorenzo σε βρεγμένο
Είχε αυτοσυγκέντρωση και υπομονή
Νέα 03/04/2011 - 23:08

Ο οδηγός της Yamaha Factory Racing έκανε έναν άψογο αγώνα στρατηγικής και βρέθηκε πρώτος χωρίς να δώσει ουσιαστικά καμία μάχη. Όταν προς το τέλος φάνηκε ότι ο Pedrosa θα μπορούσε να τον απειλήσει κράτησε το ρυθμό του εκεί που έπρεπε και τελείωσε έναν αγώνα στο βρεγμένο με σλικ λάστιχα! 

Η φθορά των βρόχινων ελαστικών του ήταν τρομερή, αλλά ο Jorge Lorenzo πήρε παρόλα αυτά την πρώτη νίκη στο βρεγμένο και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Ο ίδιος δήλωσε:

«Ήταν ένας από τους αγώνες μου που είχα την μεγαλύτερη υπομονή. Τώρα θα δουλέψουμε στο να βελτιώσουμε την μοτοσυκλέτα μας, παίρνοντας στην πορεία όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται. Με τον συναγωνισμό τόσο ψηλά φέτος, ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα ήμουν πρώτος μετά από δύο αγώνες. Το σλόγκαν «Semakin di Depan» που σημαίνει «Ένα Βήμα Μπροστά» σήμερα ήταν πραγματικότητα!»

Μάλιστα ο Lorenzo το πανηγύρισε δεόντως, με τη βουτιά στη λίμνη, στο κέντρο της πίστας!

 

Στο στρατόπεδο της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha, o Ben Spies δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο του φετινό βάθρο, μόλις τρεις γύρους πριν το τέλος, όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από μια πτώση:

«Δεν το σκέφτομαι σαν αγώνα σήμερα, ήταν περισσότερο φθορά. Μόλις πέρασα τον Dani, σε κάθε στροφή έκοβα και πήγαινα χαλαρά και μετά εντελώς ξαφνικά βρέθηκα κάτω. Προφανώς είναι λάθος μου, αλλά κοιτώντας τα δεδομένα πήγαινα αργότερα ότι σε όλο τον αγώνα. Πιστεύω ότι τα λάστιχα ήταν η περιοριστική παράμετρος σήμερα».

 

Επόμενο άρθρο »

Jerez: Δίκαια παράπονα από Simoncelli – Gresini

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: Ο Stoner δεν το πίστευε με τους κριτές!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα