• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Βurgess: O Valentino θα είναι στο 90% στην Πορτογαλία
Μπορεί να κερδίσει όμως, αν δεν είναι στο 100%;
Νέα 24/04/2011 - 21:46

Το Ισπανικό κανάλι RTVE φιλοξένησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Jeremy Burgess, που αυτήν τη στιγμή παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας της Ducati. 

Στην συνέντευξη αυτή εξηγεί και το τι κάνουν και που βρίσκονται για τους επόμενους μήνες.

 

«Πρέπει να κάνουμε μια Ducati που όλοι οι οδηγοί να μπορούν να χρησιμοποιήσουν, όπως κάναμε με την Yamaha. Οι λιγότερο έμπειροι αναβάτες θα χρειάζονται μια μοτοσυκλέτα που να είναι πιο φιλική στον οδηγό. Αυτός είναι ο στόχος της Ducati. Αλλά χρειαζόμαστε χρόνο για να βελτιωθούμε, ίσως ακόμη ενάμιση μήνα. Ο Stoner ήταν πολύ δυνατός το 2007, αλλά μετά δυσκολεύτηκε να επαναλάβει αυτήν την επιτυχία. Το 2011 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, γιατί είναι η τελευταία με τα 800αρια και πρέπει συγχρόνως να δουλεύουμε πάνω στο 1000αρι», είπε ο Αυστραλός γκουρού αρχιμηχανικός.  

 

 

Το να κερδίσουν με τον Valentino δεν είναι ο μόνος στόχος για τον Burgess και την Ducati.

«Θα είμαι χαρούμενος αν όλοι οι οδηγοί της Ducati έρθουν σε μένα στο τέλος της σεζόν και μου πουν ευχαριστώ. Η Desmosedici χρειάζεται να είναι πολύ πιο φιλική, αλλά για να την αλλάξουμε πρέπει να την καταλάβουμε. Δεν στρίβει καλά τώρα και για να την κάνουν να στρίψει οι οδηγοί πρέπει να πλαγιάσουν περισσότερο. Αλλά αυτό σημαίνει ότι στην κόψη του λάστιχου, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει ότι εκεί έχεις λιγότερη πρόσφυση και είναι δυσκολότερο να επιταχύνεις στην έξοδο. Αυτά τα θέματα έχουν να κάνουν και με τον κινητήρα και με το πλαίσιο».

 

Σε ερώτηση για το ότι δεν υπάρχει φανερή βελτίωση τους 4 τελευταίους μήνες, ο Burgess σχολίασε: «Ο χρόνος είναι ο εχθρός μας τώρα και δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για τεστ. Τώρα μας παίρνει πολύ το να βρούμε τη σωστή ρύθμιση».

Η κάμερα του RTVE που κατάφερε να τρυπώσει κοντά στον Rossi την ώρα που εκείνος έλεγε στον Burgess τις εντυπώσεις του σε μια φάση των δοκιμών στην Jerez, κατέγραψε την εξής φράση:

«Δεν έχω φουλ σιγουριά στο τέρμα πλάγιασμα. Ας κοντύνουμε την μοτοσυκλέτα». Στην ομάδα δεν άρεσε καθόλου αυτό και η κάμερα απομακρύνθηκε, αλλά και ο Jeremy Burgess δεν θέλησε να το σχολιάσει.

Προχώρησε στο θέμα της φυσικής κατάστασης του οδηγού του:

«Ο Rossi θα είναι στο 90% της φυσικής του κατάστασης στην Πορτογαλία, αλλά το να πούμε ότι θα είναι έτοιμος να κερδίσει είναι λίγο αισιόδοξο. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στην ρύθμιση και την κατανομή βάρους της μοτοσυκλέτας. Θα έχουμε μερικά βελτιωμένα πράγματα στο Estoril, πριν αλλά και μετά τον αγώνα και τώρα είναι που αρχίζει το καλύτερο μέρος της σεζόν. Γνωρίζαμε ότι οι πρώτοι αγώνες θα ήταν δύσκολοι, όχι τόσο λόγω της μοτοσυκλέτας, όσο λόγω του ώμου του Valentino».

 

Γνωρίζοντας τον Αυστραλό και το πόσο μετρημένος και ευθύς ελιαι στις δηλώσεις του, μπορούμε να πούμε ότι αν ο καιρός δεν βοηθήσει – με βροχή, κάτι που είναι συχνό στο Estoril – στο στεγνό δύσκολα ο Rossi θα πάει για τη νίκη, 10% λόγω ώμου και ίσως 5% λόγω μοτοσυκλέτας. Αλλά στο επίπεδο αυτό το 15% είναι πολύς χρόνος για να μπορέσει ακόμη και ο καλύτερος οδηγός να καλύψει τη διαφορά. Άλλωστε ο ίδιος ο Rossi έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι ο ίδιος μπορεί να δώσει περίπου μισό δευτερόλεπτο στην μοτοσυκλέτα, όταν είναι καλά εννοείται.

 

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: H Honda μου είναι ίδια με την περσινή!

« Προηγούμενο άρθρο

O Rossi "EINSTEIN" του MotoGP!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα