• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επιτυχείς οι δοκιμές για τη Suter
Οι αναβάτες της δήλωσαν ευχαριστημένοι
Νέα 05/05/2011 - 10:49

Η ομάδα Marc VDS Racing ολοκλήρωσε τις διήμερες δοκιμές στο Εστορίλ με την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα με την οποία προτίθεται να λάβει μέρος στο MotoGP από την επόμενη χρονιά. Οι Damian Cudlin και Carmelo Morales οδήγησαν την Suter MVDS MotoGP η οποία διέθετε έναν πιο ισχυρό κινητήρα της BMW S1000RR, πλήρως αναβαθμισμένο ηλεκτρονικό σύστημα κατάλληλο για την περίσταση και φρένα από ανθρακόνημα.

Επίσης, οι οδηγοί έκαναν δοκιμές με τα νέα ελαστικά της Bridgestone. Οι Cudlin και Morales έδειξαν να προσαρμόζονται γρήγορα στην MVDS MotoGP και προσπάθησαν να βρουν το κατάλληλο στήσιμο της ανάρτησης και του πλαισίου αυτής.

 

Να προσθέσουμε ότι, με την ευκαιρία, δοκιμές έκαναν και οι Scott Redding και Mika Kallio με τις μοτοσυκλέτες της ομάδας για την κατηγορία Moto2 και προσπάθησαν να βελτιώσουν το στήσιμο ενώ δοκίμασαν και τα νέα ελαστικά της Dunlop. Έπειτα από τις δοκιμές οι αναβάτες δήλωσαν σχετικά:

 

Damian Cudlin:

«Χρειαστήκαμε λίγο χρόνο για να βρούμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις στη Suter MVDS MotoGP, κυρίως σε ό,τι αφορά τα ελαστικά, τα φρένα και το ηλεκτρονικό σύστημα, αλλά νομίζω ότι οι δοκιμές ήταν επιτυχείς. Η μοτοσυκλέτα έχει βελτιωθεί σε σχέση με πέρσι αλλά έχουμε δουλειά να κάνουμε ακόμα.

Βασικό στοιχείο είναι να κάνουμε το ηλεκτρονικό σύστημα να δουλεύει σωστά, εάν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Γι’ αυτό και επικεντρωθήκαμε σε αυτόν τον τομέα όλη τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών. Είδαμε βελτίωση και συλλέξαμε πολλά στοιχεία, όμως πρέπει να περάσουμε πολύ χρόνο στην πίστα ακόμα. Πάντως, το αποτέλεσμα των δοκιμών ήταν θετικό και φεύγουμε από το Εστορίλ με μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια».

 

Scott Redding:

«Νομίζω ότι αυτές τις δύο ημέρες στο Εστορίλ μάθαμε περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών. Δεν κάναμε σημαντικές αλλαγές στην μοτοσυκλέτα (για την Moto2) αλλά την βελτιώσαμε σε κάποιους τομείς. Διορθώσαμε κάποια πράγματα που δεν λειτουργούσαν σωστά σε αυτή και είμαι χαρούμενος για την πρόοδο που κάναμε. Ανυπομονώ να βρεθώ στο Le Mans και να τερματίσω σε μια καλή θέση».

 

Mika Kallio:

«Αυτές οι δοκιμές ήταν σημαντικές για εμένα καθώς μπόρεσα να αποκτήσω περισσότερη εμπειρία και καλύτερη αίσθηση από την μοτοσυκλέτα. Τώρα μπορώ να πιέσω περισσότερο. Στο Grand Prix του Εστορίλ έπεσα δύο φορές στην ίδια στροφή και γι’ αυτό το λόγο αλλάξαμε τη γεωμετρία της εμπρός ανάρτησης. Η βελτίωση ήταν σαφής και η μοτοσυκλέτα έγινε πιο εύκολη στην οδήγησή της. Θα διατηρήσουμε αυτές τις ρυθμίσεις και στο Le Mans όπου ελπίζω να τα πάω καλύτερα απ’ ό,τι ως τώρα».

Επόμενο άρθρο »

Preziosi: «Τα GP θα είναι και δοκιμές εξέλιξης για εμάς»

« Προηγούμενο άρθρο

Δοκιμές της Suter για το MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα