• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρωτάθλημα ΣΟΑΜ: Σέρρες με το νέο αίμα να κερδίζει
Ένας 18χρονος νικητής στα 600αρια
Νέα 09/05/2011 - 21:26

Με την απουσία φέτος των γνωστών και καθιερωμένων ονομάτων της κορυφής της πυραμίδας – μιλάμε για τους Γιάννη Μπούστα και Σάκη Συνιώρη – τη σκυτάλη παίρνουν οι πιο νέοι, με τον ήδη προπέρσινο Πρωταθλητή Κώστα Κοντομάρο να ανεβαίνει συνεχώς οδηγικά και να ωριμάζει αγωνιστικά, τον περσινό Πρωταθλητή των Supersport τον Κώστα Πολίτη, να κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα στην μεγάλη κατηγορία Formula Extreme, τον Φώτη Τσαλίκη να γίνεται όλο και καλύτερος και τους Μάριο Ταγκλή και Βασίλη Ευθυμίου να είναι κοντά. 

Θα πεί κανείς: «είναι νέος ο Πολίτης;» και η απάντηση είναι ότι τώρα είναι νέος στην μεγάλη κατηγορία και η οδήγησή του είναι τόσο θεαματική που αξίζει να κάνεις και 600 χλμ. μέχρι τις Σέρρες να τον δεις.

 

Από την άλλη μεριά έχουμε πραγματικά έναν νέο, τον Γρηγόρη Παναγιωτόπουλο, που εδώ και δύο χρόνια έχει δείξει καλά διαπιστευτήρια, να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα Supersport και να δίνει μάχες με τον ήδη Πρωταθλητή πρόπερσι τον Αλέξη Παπαγεωργίου, που σίγουρα θεωρείται από τη νέα γενιά των Ελλήνων αγωνιζομένων, παρά την εμπειρία του. Θετική και η παρουσία του Νίκου Περιστερά, που είναι στη μεσαία γενιά αναβατών.

 

Με συνολικά 53 συμμετοχές στις 4 κατηγορίες του Πρωταθλήματος, μπορεί να πει κανείς διάφορα για την κρίση που δεν άφησε και άλλους αγωνιζόμενους να ανέβουν στις Σέρρες, αλλά από την άλλη μεριά μπορεί να πει κανείς ότι τα πράγματα είναι ικανοποιητικά, μάλιστα τη στιγμή που στη δύσκολη αυτή συγκυρία έχει βρεθεί και κεντρικός χορηγός του Πρωταθλήματος η ΕΚΟ με τα καύσιμά της, που μάλιστα υποστηρίζει εδώ και χρόνια και την ομάδα του Άλεξ Παπαγεωργίου.

Θετική βλέπουμε εμείς την αποτίμηση του 2ου Αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, με καλούς χρόνους από τους πρώτους, με τους παλιούς καλούς αγωνιζόμενους να δίνουν δυνατό παρόν, με συναγωνισμό και αρκετές πτώσεις στην κατηγορία Open και με αρνητική και πάλι την μικτή κατηγορία 125 & 250 με 4 + 4 συμμετοχές, χωρίς θέαμα και χωρίς καμία ουσία.

Ένα ακόμη σημείο κριτικής είναι η αδυναμία της διοργανώτριας λέσχης ΛΑΜΣ να μαζέψει θεατές, με τρόπους που θα πρέπει να έχει μάθει τόσα χρόνια που κάνει αυτήν τη δουλειά.

Ο ΣΟΑΜ από τη μεριά του θα πρέπει να αναβαθμίσει το site του και να ανεβάζει εκτός από τα αποτελέσματα, το αργότερο το πρωί της Δευτέρας μετά τον κάθε αγώνα και φωτογραφίες και ένα δελτίο τύπου με μια συνοπτική περιγραφή. Τώρα που υπάρχει χορηγός δεν υπάρχει δικαιολογία στο να μην γίνεται κάτι τέτοιο. Ο Χρήστος Πατεράκης για παράδειγμα που είναι δημοσιογράφος θα μπορούσε να το επιμελείται και ο Βαγγέλης Μαραγκός να δίνει – που τις δίνει έτσι κι αλλιώς – τις φωτογραφίες.

Επίσης στα αποτελέσματα δεν είναι σωστό να μην εμφανίζεται η μάρκα της μοτοσυκλέτας του κάθε αγωνιζόμενου, άσχετα με το αν οι εταιρίες δεν βοηθούν οι περισσότερες τους αγώνες. Έστω τα αρχικά του μοντέλου – π.χ. GSX-R1000, R1, CBR600RR, Daytona 675 – θα μπορούσαν να πληροφορήσουν τους δημοσιογράφους, αλλά και τους αναγνώστες για το τι γίνεται στους αγώνες. Απλά πράγματα που δεν χρειάζονται χρήματα, παραπάνω θέληση και κόπο απαιτούν.

 

Αγωνιστικά τώρα στην Formula Extreme ο συναγωνισμός των Κώστα Κοντομάρου και Κώστα Πολίτη ήταν δυνατός, μέχρι που ο Πολίτης συμβιβάστηκε με την 2η θέση και ο Κοντομάρος (φωτογραφία από την Τρίπολη) πήρε μια άνετη νίκη. Στην 3η θέση ο Φώτης Τσαλίκης δείχνει ότι σε λίγο μπορεί να ακολουθεί τους δύο καλύτερους φέτος. Οι Ταγκλής και Ευθυμίου είναι γρήγοροι και με λίγο καλύτερο ρυθμό θα μπορούσαν να δίνουν μάχη για το βάθρο.

Ένα κλικ πιο πίσω ο Μαρκεζίνης, ενώ θετική είναι η πρώτη εμφάνιση του Λευτέρη Πίππου με ΚΤΜ.  

Στην Supersport, όπως είπαμε και στην αρχή του άρθρου, ο 18χρονος Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος έκανε την έκπληξη και κέρδισε τον Αγώνα, παρά τη συνεχή πίεση του Άλεξ Παπαγεωργίου. Ελάχιστα πιο πίσω ο πάντα μαχητικός και γρήγορος Βαγγέλης Καρακατσάνης κέρδισε πάνω στο νήμα τον Νίκο Περιστερά που έμεινε με τη χαρά του Κυπέλου για τον Ταχύτερο Γύρο του αγώνα και με το ότι οδήγησε την κούρσα και μπορούσε να διεκδικήσει την πρώτη του νίκη στην πολύ ανταγωνιστική αυτή κατηγορία.

Μοναχικός ο αγώνας για τον Μπεγνή, ενώ πάνω στο νήμα ο Σιφναίος κέρδισε τον Μεϊμάρη και τον τραυματία αλλά μαχητή Τζωρτζόπουλο.

Από τους εγκαταλείψαντες πολύ γρήγορος ο Μάρτης που θα μπορούσε να διεκδικεί θέση στην 6αδα.  

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ ο νικητής Γιάννης Μπούρος ήταν και γρήγορος και σταθερός και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο και την πτώση του Στέφανου Ταπάσκου, που σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα. Οι Γιώργος Μανδρώνης και Ανδρέας Τάτσης ανέβηκαν μαζί του στο βάθρο.

Πιο πίσω ο Δημήτρης Πάπιας άντεξε την πίεση του πολύ έμπειρου Σωτήρη Ζαφειρόπουλου και την 6αδα έκλεισε ο Μάριος Κίτσι.

Ωραία κατηγορία με 21 συμμετοχές και πολλούς οδηγούς που τους αρέσει η σπορ οδήγηση να παίρνουν το βάφτισμα του πυρός σε αγώνα, κάτι σημαντικό για την ψυχολογία τους, αλλά και την πρόσθεση εμπειριών.

 

Το site μας προσφέρει στα μέλη του ΣΟΑΜ τη δυνατότητα να φιλοξενεί δωρεάν τα δελτία τύπου κάθε αγωνιζόμενου ή κάθε ομάδας. Γράψτε λοιπόν με λίγα λόγια το πώς πήγατε σε κάθε αγώνα, ευχαριστείστε τους χορηγούς σας, βρείτε μία – δύο καλές φωτογραφίες σας και αυτό θα «ανεβεί» στο πρώτο με διαφορά site της Ελλάδας.

 

Επόμενο άρθρο »

Moto3: O Locatelli δοκίμασε την Sherco

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Simoncelli στο WSBK;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα