• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Simoncelli θα κληθεί σε απολογία στην Καταλονία
Για το συμβάν με τον Pedrosa
Νέα 31/05/2011 - 14:30

Η Διοικητική Αρχή του MotoGP εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι θα καλέσει τον Marco Simoncelli για να συζητήσουν για το συμβάν με τον Dani Pedrosa στο Grand Prix του Le Mans.

 

Θυμίζουμε ότι ο Ιταλός αναβάτης είχε θεωρηθεί υπεύθυνος για την πτώση του Pedrosa η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει τη δεξιά κλείδα του και να υποβληθεί σε εγχείρηση.

Στον Simoncelli επιβλήθηκε ποινή διέλευσης από τα πιτς, μια απόφαση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις για το εάν ήταν ορθή ή όχι.

 

O Αλυτάρχης Paul Butler σε συνέντευξή του στον Βρετανικό Τύπο υπεραμύνθηκε της απόφασης να τιμωρηθεί ο Simoncelli και δήλωσε:

«Αυτό που είδαν οι τηλεθεατές είναι ότι επρόκειτο για ένα καθαρά αγωνιστικό ατύχημα. Όμως, η άλλη άποψη είναι ότι είδαμε πώς ο Pedrosa είχε προλάβει να περάσει μπροστά, λίγο πριν την στροφή. Ήταν οριακό αλλά είχε την εσωτερική γραμμή και ο Marco θα τον είχε δει ότι βρισκόταν εκεί και έπρεπε να του αφήσει χώρο. Όπως εξελίχθηκε, η κατάληξη ήταν αναπόφευκτη.

 

Αν καταλάβεις ότι κάποιος άλλος αναβάτης είναι εσωτερικά από εσένα, πρέπει να του αφήσεις χώρο. Και ο Marco δεν το έκανε αυτό. Σε περίπτωση που ένα συμβάν δεν είναι ξεκάθαρο για το πώς συνέβη, προσπαθούμε να έχουμε κάθε διαθέσιμη οπτική πληροφορία και έπειτα λαμβάνουμε μια απόφαση. Έτσι κάναμε και σε αυτή την περίπτωση. Περιμέναμε να συγκεντρώσουμε όλες τις πληροφορίες και καταλήξαμε να του επιβάλλουμε την ποινή διέλευσης. Θεωρήσαμε ότι είχε την επιλογή να αφήσει χώρο στον Dani και να μην κάνει την κίνηση που έκανε.»

 

Ο Butler αρνήθηκε την άποψη ότι η ποινή επιβλήθηκε στον Simoncelli εξαιτίας του επιθετικού τρόπου με τον οποίο οδηγεί και ότι επηρεάστηκε από αυτή. Όπως δήλωσε:

«Πάντα προσπαθούμε να βλέπουμε ψύχραιμα τα δεδομένα. Πρέπει να κρίνουμε βάσει όσων βλέπουμε. Δεν θέλουμε να αλλοιώνουμε τον τρόπο που οδηγούν οι αναβάτες αλλά –ταυτόχρονα– θέλουμε να αποφεύγονται άσκοπα ατυχήματα. Κατά τη άποψή μου, στη συγκεκριμένη περίπτωση η απόφασή μας ήταν σωστή.»

Επόμενο άρθρο »

Θέλουν ένα καλό αποτέλεσμα στην Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Αισιοδοξία στην Monster Yamaha Tech 3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα