• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρόκληση για την Bridgestone το Montmelo
Θα χρησιμοποιήσει ξανά το νέο ελαστικό της
Νέα 02/06/2011 - 11:00

Η πίστα της Καταλονίας είναι απαιτητική σε ό,τι αφορά τα ελαστικά καθώς είναι γρήγορη, έχει μεγάλη ευθεία εκκίνησης/τερματισμού, ενώ ταλαιπωρεί περισσότερο τη δεξιά πλευρά τους (υπάρχουν 8 δεξιές και 5 αριστερές στροφές).

Έτσι η Bridgestone θα διαθέσει στις ομάδες το νέο λάστιχό της το οποίο έχει ασύμμετρη σύνθεση δεξιά και αριστερά, ώστε να ανταπεξέλθει στην αυξημένη θερμοκρασία που αναπτύσσεται.

 

Ο Hirohide Hamashima, Βοηθός Διευθυντή στο τμήμα εξέλιξης αγωνιστικών ελαστικών, δήλωσε:

«Η πίστα της Καταλονίας επιτρέπει στις μοτοσυκλέτες να αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα και αυτό αυξάνει τη θερμοκρασία στη δεξιά πλευρά των ελαστικών, επειδή οι περισσότερες στροφές της είναι προς τα δεξιά. Στην τρίτη στροφή στο τελευταίο τμήμα της, αναπτύσσεται υψηλή θερμοκρασία στο πίσω ελαστικό, κάτι που κάνει το συγκεκριμένο σιρκουί ένα από τα πιο απαιτητικά του Πρωταθλήματος.

Η πίστα έχει οκτώ δεξιές και πέντε αριστερές στροφές, οι περισσότερες από τις οποίες είναι αργές. Έτσι υπάρχει σημαντική διαφορά στη θερμοκρασία μεταξύ της δεξιάς και της αριστερής πλευράς του ελαστικού. Γι’ αυτό επιλέξαμε το πίσω λάστιχο με την ασύμμετρη σύνθεση, για να ανταπεξέλθει στις συνθήκες. Πρέπει να δίνει καλή αίσθηση στον αναβάτη σε όλο τον γύρο.»

Επόμενο άρθρο »

Pernat: «Εκστρατεία δυσφήμησης του Simoncelli»

« Προηγούμενο άρθρο

Θέλουν να κερδίσουν στην Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα