• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aprilia RS4: «Τα παιδία παίζει»
Ακριβό, αλλά ποιοτικό παιχνίδι
Τεστ-Μοντέλα 28/06/2011 - 16:20

Σε μια μικρή σχετικά πίστα λίγο έξω από το Μιλάνο, την πίστα Vairano, η Aprilia μας είχε μια έκπληξη, από μια μικρή μοτοσυκλέτα 125cc! 

Το όνομα RS το είχαμε στο μυαλό μας συνδυασμένο με τις φοβερές δίχρονες RS125 και RS250, με τις οποίες μάλιστα αγωνίστηκαν πολλοί στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Τώρα η Ιταλική εταιρία έχοντας εγκαταλείψει τους δίχρονους κινητήρες, παρουσίασε μια 4χρονη 125, με μόλις 15 ίππους από τον 4βάλβιδο μονοκύλινδρο κινητήρα, με διπλό εκκεντροφόρο. Η ποιότητα υπογραμμίζεται από upside-down πιρούνι 41 χιλιοστών, ασύμμετρο ψαλίδι, Radial 4πίστονη δαγκάνα 300 χιλιοστών για το μπροστά φρένο, εξάτμιση μέσα στο φέρινγκ, μέχρι και δυνατότητα για quick shifter στον εξτρά εξοπλισμό.

Και όλα αυτά «πακεταρισμένα» σε ένα εντυπωσιακό σχεδιασμό που παραπέμπει κατευθείαν σε μια Superbike replica.

 

Προσομοίωση αγώνα SBK σε μικρότερο ρυθμό, ήταν και η οδηγική εμπειρία με την RS4 στην στενή σχετικά πίστα. Με την ιπποδύναμη να μην βοηθάει για τελικές – είδαμε στην μικρή ευθεία 121 χαω – το παιχνίδι μεταφέρθηκε στις στροφές και τα εσάκια, όπου η RS4 έδειξε το πόσο σημαντικό είναι να έχεις καλό πλαίσιο, αναρτήσεις, φρένα.

Πλαγιάσματα και γόνατα στην άσφαλτο, σλιπ-στρίμινγκ στις μικρές ευθείες, περάσματα στα φρένα, όλα τα είχε ο άτυπος αγώνας μεταξύ των δημοσιογράφων, με το βάρος του οδηγού να παίζει ίσως το σημαντικότερο ρόλο. Σε όλη αυτήν την πίεση η μικρή replica ανταποκρίθηκε άψογα και στο τέλος το χαμόγελο όλων ήταν η καλύτερη απόδειξη ότι ακόμη και με τόσο μικρή και σχετικά αδύναμη μοτοσυκλέτα, το παιχνίδι της σπορ οδήγησης μπορεί να δώσει τη χαρά που αναζητά κάθε οδηγός.  

 

Τώρα αν σκεφτούμε ότι τα μεγάλα παιδιά το ευχαριστήθηκαν, σκεφτείτε τι μπορεί να σημαίνει μια τέτοια μοτοσυκλέτα για έναν 16χρονο που ξεκινά τα πρώτα του βήματα στις πίστες. 16χρονο είπαμε; Ναι, στην υπόλοιπη Ευρώπη, γιατί εδώ είναι Ελλάδα και πρέπει να γίνεις 18 για να οδηγείς μια τέτοια μοτοσυκλέτα στο δρόμο! Ευρώπη είμαστε όπου θέλουν και όπου δεν το θυμούνται είμαστε Αφρική… ή μάλλον στην Αφρική είναι πολύ καλύτερα στο θέμα αυτό.

Στο θέμα της τιμής ξαναγινόμαστε Ευρώπη με τα 4,120 Ευρώ να ακούγονται πολλά, αλλά να είναι σωστή τιμή για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της RS4.

Σε λίγες μέρες η μοτοσυκλέτα θα βρίσκεται στην Ελληνική αγορά και οι 16χρονοι μπορούν να την οδηγήσουν σε πίστα. Εμείς έχοντας αφήσει πίσω αυτήν την ηλικία θα την οδηγήσουμε μαζί τους στην πίστα, γιατί μας άρεσε το παιχνίδι που κάναμε στην Ιταλία.

 

Επόμενο άρθρο »

Suzuki V-Strom 650 ABS

« Προηγούμενο άρθρο

Το Montmelo με BMW S1000RR

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα