• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno Rossi: Κάναμε ένα βήμα μπροστά
«Χρειαζόμαστε ακόμη κάτι, αλλά είμαστε καλύτερα»
Νέα 14/08/2011 - 21:04

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Ο Valentino Rossi σήμερα οδήγησε πολύ καλά, και συναγωνίστηκε τις δύο Yamaha M1, έχοντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην μοτοσυκλέτα του, που όπως γράψαμε χθες, έχει ένα νέο πιο εύκαμπτο πλαίσιο, όπως είπε ο ίδιος νέα θέση στο τιμόνι και νέα γεωμετρία. Στο πίσω μέρος δεν έχει αλλάξει κάτι και έτσι καταφέραμε να το φωτογραφίσουμε (φωτ. 2).

«Σήμερα κάναμε ένα βήμα μπροστά! Πρέπει να πω ότι η Ducati είναι έξυπνη, γιατί με μικρές αλλαγές, καταφέραμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και έχουμε βελτιωθεί και στο βρεγμένο και στο στεγνό. Είμαστε πιο κοντά στην κορυφή, ακόμη πιο κοντά στη 2η θέση και άρα στο βάθρο, έχουμε μικρότερη διαφορά σε ταχύτερο γύρο και αυτή η 6η θέση μετράει δύο φορές όσο η 6η θέση στην Laguna που οι διαφορές ήταν πολύ μεγαλύτερες», σχολίασε ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, φανερά χαρούμενος για το αποτέλεσμα.

«Τώρα με το πακέτο που έχουμε και με μερικές σωστές ρυθμίσεις μπορούμε να βρούμε ακόμη δύο δέκατα περίπου, οπότε μετά θα παλεύουμε στα ίσια για το βάθρο!», συνέχισε.

 

«Κατά την γνώμη μου το ότι κάναμε αυτό το βήμα δεν σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να μείνουμε στη μορφή αυτής της μοτοσυκλέτας για το μέλλον. Νομίζω ότι πρέπει παράλληλα να υπάρξει και μια άλλη μορφή, ίσως πιο συμβατική, ίσως πιο ριζοσπαστική και να εξελίσσονται παράλληλα, ώστε να δούμε ποιο είναι το καλύτερο», κατέληξε στο θέμα της προετοιμασίας για το 2012.

Βέβαια αυτό είναι κάτι που το έχει καταλάβει εδώ και λίγο καιρό και η Ducati και μάλλον δουλεύει προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά το ερώτημα είναι το αν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι και το ανθρώπινο δυναμικό για μια σωστή παράλληλη εξέλιξη δύο λύσεων για το μέλλον.

Ίσως αύριο ο Filippo Preziosi μας δώσει μια απάντηση πάνω σε αυτό.

 

Ο Rossi σχολίασε και τη μάχη για το Πρωτάθλημα και είπε ότι αυτή είναι μια σημαντική νίκη για τον Stoner και του δίνει αρκετό προβάδισμα στο Πρωτάθλημα. Χαρακτήρισε θαύμα το γεγονός ότι είναι 4ος στη βαθμολογία, με όσα προβλήματα έχουν στην ομάδα και την μοτοσυκλέτα και είπε ότι δύσκολα θα κρατήσει αυτήν τη θέση, αφού και ο Pedrosa είναι πολύ δυνατός και ο Spies είναι κοντά στη βαθμολογία και σταθερός. Επίσης δεν παρέλειψε να δώσει τα συγχαρητήριά του στον "Sic", τον φίλο του Simoncelli, για το πρώτο του βάθρο.

Για το αυριανό τεστ είπε ότι θα δοκιμάσουν ένα νέο πακέτο ηλεκτρονικών, που ήδη έχει δοκιμάσει η ομάδα τεστ της εταιρίας στο Mugello και θα επικεντρωθούν και στις ρυθμίσεις του μπροστινού, αφού όπως μάθαμε ο Preziosi φέρνει και άλλες μικρές βελτιώσεις στον τομέα της γεωμετρίας του μπροστινού συστήματος.

Το μόνο πρόβλημα είναι η πρόβλεψη του καιρού που μιλάει για 99% πιθανότητα βροχής, που σημαίνει ότι η μέρα μπορεί να πάει χαμένη, αφού με τα λάστιχα για βρεγμένο δεβ έχει νόημα να δοκιμαστούν αυτές οι αλλαγές! Πάντως ο πατέρας του Graziano και ο πρώην μάνατζέρ του Davide Brivio (φωτ. 3) ήταν χαρούμενοι σήμερα το απόγευμα!

 

Επόμενο άρθρο »

Brno test: O Stoner ταχύτερος στις 12:00

« Προηγούμενο άρθρο

Brno: Ο Σίσσης έπεσε στην τελευταία στροφή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα