• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έτοιμοι δηλώνουν στην Bridgestone
Για το Grand Prix της Ινδιανάπολις
Νέα 24/08/2011 - 10:07

Η καινούργια άσφαλτος που στρώθηκε σε ένα μεγάλο τμήμα της Αμερικανικής πίστας, θεωρητικά, κάνει πιο εύκολη τη λειτουργία των ελαστικών καθώς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές επιφάνειες με διαφορετικό συντελεστή τριβής ή πολλές ανωμαλίες.

Η πίστα απαιτεί πίσω λάστιχα με πιο σκληρό αριστερό μέρος και έτσι είναι ο μόνος αγώνας της χρονιάς για τον οποίο έχει επιλεγεί ο τύπος των πολύ σκληρών πίσω σλικ ελαστικών.

Ο Hirohide Hamashima, βοηθός Διευθυντή του τμήματος αγωνιστικών ελαστικών της Bridgestone, τόνισε:

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι άνθρωποι της πίστας έκαναν καλή δουλειά με την νέα άσφαλτο. Βεβαίως οι στροφές σε αυτή παραμένουν όπως ήταν και αυτό δεν έχει μεταβάλλει τις απαιτήσεις που υπάρχουν από τα ελαστικά μας. Έτσι δεν έχει αλλάξει η σύστασή τους σε σχέση με πέρσι εκτός από την προσθήκη ενός τρίτου τύπου εμπρός ελαστικού, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς.  

 

Η ταχύτητα των μοτοσυκλετών ίσως είναι μεγαλύτερη χάρη στην νέα άσφαλτο και η πρόσφυση καλύτερη. Η πίστα είναι πιο ομαλή και έτσι δεν υπάρχουν οι ανωμαλίες στις οποίες οφείλονταν κάποιες πτώσεις πέρσι.

Η Ινδιανάπολη είναι ένα σιρκουί απαιτητικό για την αριστερή πλευρά του πίσω ελαστικού εξαιτίας της ταχύτητας και των παρατεταμένων αριστερών στροφών που έχει, όπως η Νο1 και η Νο5. Όταν γέρνεις για πολύ ώρα και κινείσαι με μεγάλη ταχύτητα, αναπτύσσεται μεγάλη θερμοκρασία στο πίσω λάστιχο –από τις μεγαλύτερες που μπορούμε να συναντήσουμε σε όλους τους αγώνες. Έτσι το Grand Prix της Ινδιανάπολις είναι το μόνο του Πρωταθλήματος για το οποίο επιλέξαμε την πολύ σκληρή γόμα για το πίσω σλικ ελαστικό.»

Επόμενο άρθρο »

H Yamaha θα πάει στο Motegi

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Η «Catwoman» και η «Batpod»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα