• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Checa θα δοκιμάσει την GP12
Το είπε ο ίδιος ο Ισπανός
Νέα 05/10/2011 - 22:53

Η Ducati έχει μία τελευταία ημέρα ιδιωτικών δοκιμών της GP12 με τον Nicky Hayden. Προφανώς οι άνθρωποί της θέλουν να εξελίξουν την μοτοσυκλέτα περισσότερο για το στυλ οδήγησης του Rossi που είναι διαφορετικό από αυτό του Αμερικανού. Έτσι προσκάλεσαν τον Carlos Checa να οδηγήσει και αυτός την μοτοσυκλέτα για το MotoGP της επόμενης χρονιάς και να συμβάλλει με τον τρόπο του στην εξέλιξή της. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ισπανικού Τύπου, ο φετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WSBK επιβεβαίωσε ότι του ζητήθηκε από την Ducati να βοηθήσει. Ο Checa δεν έχει ανακοινώσει ακόμα εάν θα είναι με την Althea Racing και την επόμενη χρονιά, αλλά η Ιταλική εταιρεία θέλει να δοκιμάσει την GP12, αφού δεν θα έχει πολλά να κάνει για την 1199 Panigale, καθώς η superbike θα λάβει επίσημα μέρος στο WSBK το 2013.

 

Ο Checa δήλωσε σχετικά:

«Είμαι στην ομάδα της Ducati και τώρα πρέπει να αποφασίσουμε για το 2012 που ξέρουμε ότι θα έχουμε την ίδια μοτοσυκλέτα. Αργότερα θα δούμε. Στην πραγματικότητα, ίσως δοκιμάσω σύντομα την GP12 επειδή δεν μπορούν να κάνουν πολλά τεστ με τον Valentino και μου ζήτησαν εάν μπορώ να το κάνω. Νομίζω ότι εάν δοκιμάσω μια μοτοσυκλέτα, το πιθανότερο είναι να πρόκειται πρώτα γι’ αυτή του MotoGP παρά του WSBK.»

 

Αν συμβεί αυτό, δηλαδή εάν ο Checa δοκιμάσει την GP12, μένει να δούμε εάν θα κινηθεί ταχύτερα από τους Franco Battaini και Vitto Guareschi, πράγμα που μάλλον θα συμβεί, αφού ο Ισπανός είναι σε φόρμα. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι με την εμπειρία που έχει από τα 500cc και από τα MotoGP, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά, καθώς η θέση οδήγησής του κι το στυλ του ταιριάζουν στο στυλ του Valentino! Μάλιστα ο Checa οδήγησε πέρυσι δύο φορές την Ducati GP10 της δορυφορικής Pramac. 

Επόμενο άρθρο »

Τραυματίστηκε στο μικρό δάκτυλο ο Valentino Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Track walk με τον Ricky Carmichael!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα