• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Παρουσιάστηκε η MV AGUSTA F4 R CORSA CORTA
Μια ακόμη μοτοσυκλέτα που σου κόβει την ανάσα!
Τεστ-Μοντέλα 09/10/2011 - 00:48

Η νέα MV Agusta F4 R του 2012 σχεδιάστηκε με στόχο να προσφέρει στους μοτοσυκλετιστές εξαιρετικές επιδόσεις. Με όνομα “Corsa Corta” το νέο αυτό μοντέλο έχει σχεδόν τον ίδιο κινητήρα με την κορυφαία F4 RR, την top MV Agusta. 

Ο 4κύλινδρος εν σειρά με τις ακτινικές βαλβίδες, έχει ανασχεδιαστεί με τον κυβισμό στα 998cc, αλλά με μια διαμετρο στα 79 mm η διαδρομή είναι μόλις στα 50.9 mm, με αποτέλεσμα οι στροφές να ανεβαίνουν μέχρι τις 13700 rpm στον κόφτη και η ιπποδύναμη στο φοβερό νούμερο των 195.2 hp στις 13000 (βέβαια με 201 hp η RR παραμένει η κορυφαία).

Για πρώτη φορά σε μια μοτοσυκλέτα μαζικής παραγωγής (αν μπορεί να την χαρακτηρίσει κανείς έτσι) οι βαλβίδες είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο, με μικρότερο βάρος, παρά τις αυξημένες διαστάσεις. Ο νέος αυτός κινητήρας έχει εκτός αυτών και μειωμένες τριβές, ενώ στα ηλεκτρονικά υπάρχει ρυθμιζόμενο traction control με νέους αλγόριθμους.

Η MV Agusta F4 R στον τομέα του πλαισίου παραμένει πιστή στο συνδυασμό ατσάλινων σωλήνων με αλουμινένια πλαϊνά. Στην πίσω ανάρτηση το μονόμπρατσο ψαλίδι ζυγίζει μόλις 5 κιλά! Μπροστά το πιρούνι είναι ένα Marzocchi upside 50 mm, ενώ πίσω ένα αμορτισέρ Sachs με χωριστό δοχείο nitrogen, είναι υλικά που εκτιμώνται.

Η Brembo είναι υπεύθυνη για το φρενάρισμα με ακτινικές “monoblock” δαγκάνες μπροστά που “πιάνουν” τους διαμέτρου 320 mm δίσκους.

Η νέα F4 R βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις μοτοσυκλετών της Ιταλίας και σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε πότε θα έλθει και στην Ελλάδα.

 

Επόμενο άρθρο »

O κινητήρας της Ducati 1199 Panigale

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: H BMW S1000RR στην πίστα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα