• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK, Laconi: Η ζωή μετά τους αγώνες
Μίλησε για το τι κάνει πλέον
Νέα 23/12/2011 - 12:39

Η τελευταία φορά που ακούσαμε για τον Regis Laconi ήταν το 2010 κατά τη διάρκεια του «World Ducati», στο Misano. Tότε ο Γάλλος αναβάτης ανακοίνωσε ότι ήθελε να επανέλθει στους αγώνες έπειτα από το ατύχημά του στις δοκιμές στο Kyalami, το 2009. Ο Laconi τραυματίστηκε σοβαρά στον λαιμό και το κεφάλι και έκανε επεμβάσεις στα μάτια του. Ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα:

«Έπρεπε να διακόψω ξαφνικά την καριέρα μου και αν δεν είσαι έτοιμος για να σταματήσεις τότε είναι πολύ, πολύ δύσκολο. Η οδήγηση μοτοσυκλετών ήταν ό,τι έκανα στη ζωή μου και από την επόμενη ημέρα σκεφτόμουν: “Τι θα κάνω σήμερα;”. Οι πρώτες ημέρες έπειτα από το ατύχημα ήταν πολύ δύσκολες για εμένα. Πρέπει να ευχαριστήσω πολύ τους γονείς μου».

 

Ο Laconi ασχολήθηκε με την ποδηλασία έπειτα από το ατύχημα του ως μέσο για την αποθεραπεία του και για να μπορέσει να ανακτήσει την φυσική του κατάσταση. Για την εμπειρία που έχει κάνοντας ποδήλατο είπε:

«Δεν έχω την απαραίτητη σωματοδομή για ποδηλασία, έχω ύψος 175cm και ζυγίζω 73 κιλά. Όμως με βοηθά να είμαι σε καλή κατάσταση από ό,τι πριν. Είναι αδύνατο να διακριθώ στην ποδηλασία, όπως έκανα με τις μοτοσυκλέτες του SBK. Ωστόσο, χάρη σε αυτή, είμαι σε καλύτερη φυσική κατάσταση απ’ ό,τι πριν και δεν κουράζομαι ακόμα και έπειτα από 100km ποδηλασίας. Πολλές φορές κάνω ποδήλατο το πρωί και έπειτα και το απόγευμα. Πρόσφατα διάνυσα μια απόσταση 250 km, συμπεριλαμβανομένης και μιας ορεινής διαδρομής, σε εννέα ώρες».

Ο Laconi παρακολουθεί τους αγώνες του SBK και κάποιες φορές κάνει μαθήματα στην σχολή της Ducati Γαλλίας.

Επόμενο άρθρο »

Stoner: «Γλυκιά η νίκη χάρη σε Rossi και Burgess»

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Paolo Simοncelli μιλά για το Ίδρυμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα