• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Dovizioso με την SIDI Sports!
Ο Ιταλός δοκιμάζει τις νέες της μπότες
Νέα 02/02/2012 - 16:46

Δελτίο Τύπου 

 

Στις 31 Ιανουαρίου 2012, ο Andrea Dovizioso επισήμως προσχώρησε στην ομάδα των πρωταθλητών της SIDI Sports. Ο Ιταλός αναβάτης επισκέφτηκε πρόσφατα τα κεντρικά γραφεία της SIDI στο Τρεβίζο, προτού αναχωρήσει για την Μαλαισία, όπου θα δοκιμάσει την νέα επίσημη Yamaha Tech 3. Ήταν μια ευκαιρία να συναντηθεί με τον Dino και την Rosella Signori, καθώς και με άλλους παράγοντες της SIDI, οι οποίοι τον ακολουθούν στενά στην νέα του περιπέτεια, ενώ παράλληλα του δόθηκε η δυνατότητα να εξοικειωθεί με τις νέες SIDI Vortice μπότες, που θα φοράει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2012. 

 

 

Η καριέρα του: Ο Dovizioso γεννήθηκε το 1986 στην Forli Romagna και απέδειξε το πλούσιο ταλέντο του στην κατηγορία 125cc το 2001. Αγώνα με τον αγώνα, κατάφερε να σκαρφαλώσει ψηλά στην βαθμολογία, αποκτώντας παράλληλα πολύτιμη εμπειρία από σεζόν σε σεζόν.

Στην συνέχεια, το 2004 κατάφερε να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής, έχοντας 5 νίκες, επιπλέον 5 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 8 pole positions.

Ο Παγκόσμιος Τίτλος του εξασφάλισε το διαβατήριο για την κατηγορία των 250cc - σημερινή Moto2 - το 2005, όταν και επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση τερματίζοντας στην 3η θέση.

Το 2006 κατάφερε 2 ακόμη νίκες, έχοντας 2 ακόμη επιτυχίες το 2007.

Αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα, του χάρισαν μια θέση στην μεγάλη κατηγορία! Κατά την διάρκεια του πρώτου αγώνα στο Κατάρ, στο ντεμπούτο του στο MotoGP, τερμάτισε 4ος πολύ κοντά στον Valentino Rossi. Ήταν μια φανταστική πρώτη επίδοση για τον ρούκι, ο οποίος σύντομα εξελίχθηκε στην έκπληξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, καταφέρνοντας να ανεβεί στο βάθρο στην Sepang (3ος).

Το 2009, στην Μεγάλη Βρετανία, σημείωσε την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία. Αυτή η σημαντική του επιτυχία ήταν η δέκατη της καριέρας του, πράγμα που τον έκανε έναν από τους λίγους εν ενεργεία αναβάτες με νίκες σε κάθε κατηγορία που αγωνίστηκαν.

Το 2010 εδραιώθηκε σταθερά στις πρώτες θέσεις, ενώ το 2011 – αν και δεν πέτυχε κάποια νίκη – τερμάτισε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην 3η θέση έχοντας ανέβει 7 φορές στο βάθρο (4 φορές 2ος και 3 φορές 3ος).

 

 

Μια νέα περιπέτεια: Το 2012 θα είναι μια σημαντική χρονιά για τον Dovizioso. Μετά από την μακρόχρονη καριέρα του στην Honda, ξεκινάει μια καινούργια περιπέτεια με την Yamaha, αναζητώντας νέες συγκινήσεις και κίνητρα ώστε να επιστρέψει στην πρώτη θέση. Στο αγώνα του αυτόν, θα μπορεί να βασίζεται στις καινούργιες μπότες της Vortice, τις κορυφαίες της SIDI Sports. 

 

«Ευχαριστώ την SIDI για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε», είπε ο Dovizioso.

«Εύχομαι να ανταποδώσω αυτήν την εμπιστοσύνη σύντομα, με καλά αποτελέσματα στην πίστα. Το 2012 θα είναι μια σημαντική χρονιά: νέα μοτοσυκλέτα και νέες μπότες.

Γνωρίζω την ποιότητα και την αξιοπιστία της SIDI και είμαι πολύ χαρούμενος που θα φορέσω αυτές τις μπότες στους αγώνες. Η πρώτη μου εντύπωση είναι πολύ θετική, διότι οι μπότες της Vortice δεν θυσιάζουν την ασφάλεια των ποδιών του αναβάτη για χάρη των υψηλών επιδόσεων.

Τα πρώτα τεστ στην Sepang θα είναι σημαντικά για να στήσουμε την μοτοσυκλέτα αλλά και να δοκιμάσω της νέες μπότες. Οι μπότες είναι θεμελιώδους σημασίας για τον αναβάτη, διότι αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο μεταξύ του αναβάτη και της μοτοσυκλέτας».

 

Ο ομόσταυλός του στην Yamaha θα είναι ο Cal Crutchlow, ο οποίος είναι ένας ακόμη Πρωταθλητής στις τάξεις της Sidi. Ένας επιπλέον λόγος ικανοποίησης για την SIDI, που τώρα μπορεί να βασίζεται σε δυο εξαιρετικά ικανούς πολεμιστές για την μάχη της πρωτιάς στο MotoGP.

 

Καλως ήρθες στη μεγάλη οικογένεια της SIDI

 

Η κα Rosella Signori δήλωσε: "Σκοπός της εταιρείας μας είναι, να είμαστε πάντα δίπλα στους αθλητές μας. Μετά από μια φανταστική περίοδο δίπλα στον Loris Capirossi, η SIDI είναι περήφανη για τη συνεργασία της με άλλον ένα σπουδαίο οδηγό μοτοσυκλετών, τον

Andrea Dovizioso

 

Για την SIDI, οι τεχνικές του ικανότητες, τα κότσια του και το χαμόγελό του κάνουν τον Andrea, έναν από τους πιο γνωστούς και χαρούμενους οδηγούς στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Με 51 χρόνια στην υπηρεσία μεγάλων πρωταθλητών, η SIDI αποφάσισε να εμπιστευτεί το πάθος, τις γνώσεις και τον επαγγελματισμό του Andrea με σκοπό τη νίκη. Επιπλέον, ο Andrea θα συνεισφέρει και στη διαδικασία εξέλιξης των προϊόντων μας".

 

Επόμενο άρθρο »

Sepang III: Αισιοδοξία στην Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: «Θετικό το τεστ για εμάς»

Χορηγοί