• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Preziosi: "Ο Rossi έδωσε ώθηση στην Ducati!"
Περιμένω να δω χρόνους κάτω από 1.59!
Νέα 02/02/2012 - 14:41

Ο τεχνικός διευθυντής της Ducati, Filippo Preziosi, δεν ήθελε να χάσει το ντεμπούτο των δυο αναβατών με την GP12 και ταξίδεψε ως την Μαλαισία για να τους δει. 

 

«Η μεγαλύτερη συγκίνηση που ένιωσα, πριν φύγω για την Jerez, ήταν όταν ο Battaini και ο Checa επιβεβαίωσαν ότι η νέα μοτοσυκλέτα δεν παρουσίασε προβλήματα αξιοπιστίας και σταθερότητας. Πήραμε το ρίσκο, αν και η μοτοσυκλέτα δεν ήταν 100% έτοιμη για τις δοκιμές στην Μαλαισία». 

 

Ωστόσο, όλα πήγανε κατ’ ευχή και η αίσθηση που μεταφέρει ο Rossi είναι ότι η μοτοσυκλέτα είναι σε πολύ καλό δρόμο. 

 

«Το πιο δύσκολο ήταν να κατανοήσουμε και να βρούμε τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό. Τα προβλήματα υπήρχαν και είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι μόνον οι αναβάτες είναι εκείνοι που μπορούν να δίνουν σωστές πληροφορίες για την μοτοσυκλέτα. Καμία εξομοίωση σε υπολογιστές δεν μπορεί να βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα». 

 

Στην συνέχεια μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αναβάτη: «Ο Valentino έχει βρει την χαμένη του αυτοπεποίθηση. Πέρυσι έγινε η αρχή και αυτές τις ημέρες στην Μαλαισία, επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές μας εκτιμήσεις». 

 

«Αν κάναμε αλλαγές σε διαφορετικούς τομείς δεν θα πετυχαίναμε τον στόχο μας, αλλά ευτυχώς αυτό δεν συνέβη». Ωστόσο, η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμη: «Η προτεραιότητά μας τώρα, είναι να ρίξουμε το βάρος στην βελτίωση της επιτάχυνσης, το οποίο απαιτεί επεμβάσεις στο πλαίσιο, στο μοτέρ και στα ηλεκτρονικά. Οι μηχανικοί μας δουλεύουν πάνω στα νέα εξαρτήματα, ωστόσο η μοτοσυκλέτα που θα ξεκινήσει τον αγώνα στο Κατάρ, θα είναι ουσιαστικά ολόιδια με αυτήν εδώ». 

 

Οι πρώτες αλλαγές, κυρίως στα ηλεκτρονικά, θα είναι έτοιμες πριν το επόμενο τεστ που θα γίνει και πάλι στην Μαλαισία. 

 

Η Honda και η Yamaha εξακολουθούν να είναι μπροστά από την Desmosedici: «Γνωρίζαμε από πριν το επίπεδό τους, έχουν εξελιχθεί αρκετά σε σχέση με τον προηγούμενο Απρίλιο. Με έναν μήνα να μένει μέχρι τα επόμενα δοκιμαστικά, περιμένω να δω χρόνους κάτω από 1'59''!" 

 

«Οι νέες μοτοσυκλέτες έχουν ήδη αποδείξει ότι είναι γρηγορότερες σε σχέση με πέρυσι και δεν μου έκανε εντύπωση ότι έφτασαν τα 350 χλμ/ώρα. Η δύναμη είναι άφθονη και στο μεγαλύτερο μέρος της πίστας το γκάζι ήταν ανοιχτό για το 90% του χρόνου, ενώ στην Jerez για παράδειγμα, όλη την διαθέσιμη ιπποδύναμη την έχεις μόνο για 2'' δευτερόλεπτα σε συνολικό χρόνο γύρου 1'40''. Τα ηλεκτρονικά συστήματα επεμβαίνουν στις τρεις πρώτες ταχύτητες και μετά επεμβαίνει το κοντρόλ σούζας για να περιορίσει το σήκωμα του μπροστινού τροχού». 

 

Μια ξεχωριστή αναφορά αξίζει η δορυφορική ομάδα, η οποία θα ξεκινήσει την σεζόν με μια εξελιγμένη εκδοχή της GPZero: «Καινούργια εξαρτήματα αυτές τις ημέρες χρησιμοποίησε και ο Barbera, τα ηλεκτρονικά που του δώσαμε ήταν τα ίδια με αυτά της εργοστασιακής ομάδας και οι βελτιώσεις που θα κάνουμε θα είναι διαθέσιμες για κάθε οδηγό. Η GP12 (με το νέο πλαίσιο) θα είναι στην διάθεσή τους (Barbera – Abraham), όταν θα είμαστε σίγουροι με τις βελτιώσεις σε σχέση με την παλιά και θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τους χρόνους και τα κόστη σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση (GPZero)".

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: «Ικανοποιητικό το αποτέλεσμα»

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang ΙΙΙ: Τα τελικά αποτελέσματα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα