• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: «Ικανοποιητικό το αποτέλεσμα»
Παρά την 5η θέση στην Sepang
Νέα 02/02/2012 - 15:20

Ο εφτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP, Valentino Rossi, τελείωσε τις πρώτες δοκιμές πάνω στην ολοκαίνουργια Ducati GP12, τερματίζοντας στην 5η θέση με 1.2 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρώτο. 

 

Αυτό σημαίνει ότι ο Ιταλός δεν πέτυχε τον στόχο του που ήταν να μείνει σε απόσταση ενός δευτερολέπτου από τον πρωτοπόρο, κάτι το οποίο είχε καταφέρει τις προηγούμενες δυο ημέρες. 

 

Ο Rossi δήλωσε: «Στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό για εμάς. Έχουμε μια καλή βάση για να δουλέψουμε στο μέλλον. Η πέμπτη θέση δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά είμαστε πολύ κοντά στους πρώτους, με εξαίρεση τον Stoner. Οι άλλοι δεν είναι πολύ μακριά από εμάς. Αυτό είναι καλό». 

 

Ο χρόνος του Rossi βελτιώθηκε από το 2.02.392 στο 2.00.824 μέσα στο διάστημα των τριών ημερών. 

 

«Ήμασταν πίσω από τον Lorenzo για 0.7 δευτερόλεπτα την πρώτη ημέρα, και την τελευταία ημέρα βρεθήκαμε πάλι πίσω του για 0.7 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι βελτιωθήκαμε όταν κάναμε μερικές τροποποιήσεις». 

 

«Είμαι χαρούμενος, έχουμε δυο ή τρία προβλήματα που πρέπει να επιλύσουμε όμως. Τώρα πρέπει να δούμε αν και πότε θα μπορέσουμε να τα διορθώσουμε. Ελπίζω το συντομότερο δυνατόν!» 

 

«Η περσινή χρονιά ήταν αρκετά απογοητευτική, διότι δουλέψαμε πολύ και δεν διορθώσαμε τίποτα. Τώρα δουλεύουμε για τρεις ημέρες και έχουμε βελτιωθεί. Είναι ένα πολύ θετικό σημάδι». 

 

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που συνάντησε ο Rossi στο ντεμπούτο με την Ducati, ήταν η έλλειψη αίσθησης στο μπροστινό τμήμα της μοτοσυκλέτας. 

 

Ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές έγιναν το 2012, με την Ducati για πρώτη φορά να χρησιμοποιεί αλουμινένιο πλαίσιο. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο κοινό τον προηγούμενο Νοέμβριο, στις δοκιμές τις Βαλένθια, αλλά στην συνέχεια μια ολοκαίνουργια εκδοχή του GP12 σχεδιάστηκε στο διάστημα των Χριστουγέννων. Ήταν αυτό το καινούργιο πλαίσιο που χρησιμοποίησε ο Rossi και ο ομόσταυλός του Nicky Hayden, στις δοκιμές της Sepang. 

 

Ο Ιταλός μίλησε για την αίσθηση της GP12 σε σύγκριση με τις μοτοσυκλέτες της Yamaha και της Honda, με τις οποίες σημείωσε 79 νίκες στην μεγάλη κατηγορία από το 2000 ως το 2010. 

 

«Για μένα η Yamaha είναι καλύτερη στις στροφές και πιστεύω ότι είναι η καλύτερα σχεδιασμένη μοτοσυκλέτα για αυτό. Σε σχέση με την Honda, δεν πιστεύω ότι έχουμε μεγάλη διαφορά. Απ’ ότι μπορώ να θυμηθώ από το 2003, βέβαια!» δήλωσε ο Ιταλός. 

 

«Το μοτέρ μας δεν είναι τόσο κακό. Είναι αρκετά γρήγορο. Αλλά, δυστυχώς, πρέπει να βελτιωθούμε όσον αφορά την επιτάχυνση, πρέπει να το φτιάξουμε αυτό». 

 

Σε αντίθεση με άλλους οδηγούς, ειδικά αυτούς της Honda, ο Rossi ισχυρίζεται ότι δεν ταλαιπωρείται από τους κραδασμούς (chatter):   

 

«Μόνον λίγο, είμαστε χαρούμενοι που δεν έχουμε κραδασμούς στο μπροστινό μέρος».

 

Επόμενο άρθρο »

Stoner: «Δεν περιμέναμε αυτήν την επίδοση!»

« Προηγούμενο άρθρο

Preziosi: "Ο Rossi έδωσε ώθηση στην Ducati!"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα