• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stoner: «Δεν περιμέναμε αυτήν την επίδοση!»
Πρώτος παρά τους κραδασμούς και τους πόνους
Νέα 02/02/2012 - 16:12

Παρά τα προβλήματα με τους κραδασμούς (chatter) και με έντονους πόνους στην πλάτη, «σαν να έχω περάσει τρεις γύρους με τον Mike Tyson!», ο Casey Stoner ξεπέρασε άνετα τους ανταγωνιστές του με μια καταπληκτική επίδοση την τρίτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών στην Sepang. 

 

Ο δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, δεν έχασε καθόλου χρόνο και διέλυσε το φράγμα των δυο λεπτών, εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες στην Μαλαισία, σημειώνοντας χρόνο 1.59.607 με την καινούργια 1000cc RC213V. Μόλις στον δεύτερό του γύρο, ο Stoner ξεπέρασε το δικό του περσινό ρεκόρ(1.59.665) που σημειώθηκε επίσης στην Sepang. 

 

Κανείς άλλος αναβάτης δεν κατάφερε να σπάσει το φράγμα των δυο λεπτών, με τον πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Jorge Lorenzo, να βρίσκεται 0.6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Αυστραλό, όταν και η καταρρακτώδης βροχή έδωσε τέλος στις δοκιμές. 

 

Το πιο ανησυχητικό για τους αντιπάλους του, είναι το γεγονός ότι ο Stoner – και η μοτοσυκλέτα του – μόνο έτοιμοι δεν θεωρούνται. Ο Αυστραλός απουσίασε από την πρώτη ημέρα των δοκιμών, εξαιτίας πόνων στην πλάτη, ενώ η νέα του RC213V εξακολουθεί να «υποφέρει» από τους κραδασμούς με τα καινούργια ελαστικά της Bridgestone

 

«Η μοτοσυκλέτα είναι καλύτερα, αλλά η πλάτη μου με πονάει σαν να έχω περάσει τρεις γύρους με τον Mike Tyson!», είπε ο Stoner το απόγευμα της Πέμπτης. «Όλη μου η πλάτη κυριολεκτικά με πεθαίνει αυτήν την στιγμή. Σε γενικές γραμμές ήταν πιο εύκολο να οδηγήσω σήμερα απ’ ότι χτες, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να αναρρώσω». 

 

«Είμαι πραγματικά έκπληκτος για το γεγονός ότι καταφέραμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί, μετά το περιστατικό της Τρίτης. Θέλαμε να κάνουμε τις δοκιμές όσο το δυνατόν πιο παραγωγικές, χωρίς να κάνουμε πολλούς γύρους». 

 

«Κάναμε κάποιες αλλαγές στην ανάρτηση, συγκρίναμε το πλαίσιο, κοιτάξαμε τον συμπλέκτη. Έπρεπε να ξεχωρίσουμε τι είναι καλό και τι όχι και να κινηθούμε προς την σωστή κατεύθυνση για το επόμενο τεστ». 

 

Όταν ρωτήθηκε ειδικώς, σχετικά με τον καλύτερο γύρο του, ο Stoner εξήγησε: 

 

«Θεμελιώδους σημασίας είναι η θερμοκρασία στην πίστα και σήμερα το πρωί η συννεφιά κρατούσε σε χαμηλά επίπεδα την ζέστη. Ξέραμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε έναν αρκετά καλό γύρο, αλλά δεν περιμέναμε τέτοια επίδοση!», παραδέχτηκε. 

 

Σχετικά με το επαναλαμβανόμενο πρόβλημα των κραδασμών (chatter), από το οποίο - τόσο ο Stoner όσο και ο ομόσταυλός του Pedrosa – ταλαιπωρούνται, ο 26χρονος Αυστραλός επιβεβαίωσε ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση: 

 

«Οι κραδασμοί (chatter) ήταν στα χτεσινά επίπεδα. Μόλις το βελτιώσαμε, συνειδητοποιήσαμε ότι δημιουργούνται μεγάλα μειονεκτήματα σε άλλους τομείς. Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε και πέρυσι και το οποίο έχει αυξηθεί λόγω των νέων ελαστικών» 

 

«Ακόμη την περιμένουμε (την λύση) αλλά είμαστε αρκετά γρήγοροι αν και αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Αυτό είναι και θετικό και αρνητικό» 

 

«Τώρα ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ελβετία, να δω την Adriana και να περιμένω την άφιξη του παιδιού μας!» 

 

Το δεύτερο τεστ στην Sepang, ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου.

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: «Θετικό το τεστ για εμάς»

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: «Ικανοποιητικό το αποτέλεσμα»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα