• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya ΕΔ1: Stoner, Pedrosa μπροστά
Οι 12 οδηγοί των πρωτότυπων με διαφορά 0.849!
Νέα 01/06/2012 - 12:50

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Ο Dani Pedrosa στην πίστα που βρίσκεται δίπλα στο πατρικό του σπίτι, σημείωσε στο ξεκίνημα των Ελεύθερων Δοκιμών 1, χρόνο 1:42.875 που είναι πολύ καλός για τις συνθήκες της πίστας. Ο Ισπανός θέλει να κερδίσει εδώ, ώστε να αποδείξει ότι αξίζει να θεωρείται ένας από τους καλύτερους οδηγούς και να αποχαρακτηριστεί ως μόνιμα δεύτερος.

Όμως τελικά δεν το απέφυγε και λίγο πριν το τέλος των δοκιμών ο ομόσταυλός του Casey Stoner κατέβηκε ακριβώς ένα δέκατο πιο κάτω για να πάρει την 1η θέση, ξύνοντας τους αγκώνες του στα ψηλά κερμπ της πίστας της Καταλωνίας και οδηγώντας και πάλι εντυπωσιακά με την πίσω ρόδα να πλαγιολισθαίνει, τη στιγμή που η μπροστινή περνούσε πάνω από την άσπρη γραμμή στην εσωτερική της στροφής!

 

Ο τρίτος της παρέας ο Jorge Lorenzo, μπορεί να απέχει στον καλύτερό του γύρο 0.233 του δευτερολέπτου από την κορυφή, όμως έχει σταθερά τους υπόλοιπους γύρους του σε χαμηλότερους χρόνους από ότι οι αντίστοιχοι των Ηonda. H Yamaha από τη μεριά της δεν είναι ευχαριστημένη μόνο από αυτό, αλλά και από την 4η και 5η θέση που πήραν οι Cal Crutchlow & Ben Spies. O Andrea Dovizioso ήταν επίσης κοντά σε χρόνους και παρά το ότι έμεινε στην 9η θέση, έδωσε άλλη μια χαρά στην ιαπωνική εταιρία, με την τελική ταχύτητα, αφού με 335.4 είχε τη 2η υψηλότερη τελική, μετά την Ducati του Valentino Rossi που με 337.2 έδειξε το πόσο δυνατή είναι η Ιταλίδα στην ευθεία.

Βέβαια ο Rossi είναι μόλις στην 11η θέση, αλλά με διαφορά μόνο 0.762 του δευτερολέπτου, ενώ ο Nicky Hayden είναι η πρώτη κόκκινη μοτοσυκλέτα στην 7η θέση, με διαφορά από την κορυφή στο 0.471 του δευτερολέπτου! Επίσης ο Τσέχος Karel Abraham είναι 8ος, δείχνοντας ο η Ιταλική φίρμα έχει κάνει κάποια μικρά βήματα προόδου.

Σε λίγο θα μάθουμε αν οι καλοί χρόνοι των δύο εργοστασιακών οδηγών έγιναν με το νέο αλουμινένιο ψαλίδι που δοκίμασαν ή με το carbon που χρησιμοποιούν από πέρυσι.

 

Στις CRT μοτοσυκλέτες και πάλι ο Randy De Puniet με την Aprilia ART πήρε την 1η θέση, μπροστά από τον ομόσταυλό του Aleix Espargaro. O Michele Pirro με την Honda CBR- FTR είναι 3ος, ενώ θετική είναι και η επιστροφή του Colin Edwrdas που σημείωσε τον 17ο χρόνο.  

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά.

 

Επόμενο άρθρο »

Dovizioso: Θέλω εργοστασιακή μοτοσυκλέτα!

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya Moto3 ΕΔ1: Ο Vinales μπροστά!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα