• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
UK: O Bautista στην Pole Position!!!
Με δορυφορική Honda, βοηθούμενος και από τον καιρό
Νέα 16/06/2012 - 17:50

O Alvaro Bautista στα 27 του στον 38ο αγώνα του στην μεγάλη κατηγορία πήρε την πρώτη Pole Position της καριέρας του, την πρώτη εδώ και πολύ καιρό για δορυφορική μοτοσυκλέτα και έδωσε μεγάλη χαρά στον Fausto Gresini και την ομάδα του. Μάλιστα οι μηχανικοί κατάφεραν όλο το διήμερο να δώσουν τις σωστές ρυθμίσεις στην Honda RC213V, ώστε ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2006 στα 125, να οδηγήσει τέλεια και να είναι συνέχεια ανάμεσα στους πρώτους. 

Στον καλό του γύρο πέτυχε τελική 313 χλμ/ώρα και σταμάτησε το χρονόμετρο στο 2:03.303 (2 δέκατα κάτω από το ρεκόρ πίστας!), για να πάρει προβάδισμα 0.106 του δευτερολέπτου από τον Αμερικανό Ben Spies που είχε την πρώτη θέση μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο εργοστασιακός οδηγός της Yamaha με ένα καινούργιο πίσω λάστιχο προσπάθησε να ξαναπάρει την pole position, όμως ένας λάθος του στα μισά της πίστας τον ανάγκασε σε έξοδο.

Εκείνη την ώρα, 7' λεπτά πριν το τέλος των Κατατακτήριων, έπεσαν οι πρώτες σταγόνες βροχής στην μισή πίστα και έτσι οι Lorenzo, Stoner, Dovizioso που είχαν μπει με σκοπό να διεκδικήσουν την πρωτιά, έμειναν με το καλό λάστιχο στο χέρι...

Ο Casey Stoner που είχε βρει τις ρυθμίσεις που ήθελε στην εργοστασιακή του Honda έμεινε έτσι στην 3η θέση και ξεκινάει από την 1η σειρά της εκκίνησης, ενώ ο Jorge Lorenzo με την εργοστασιακή Μ1 ξεκινάει 4ος. Δίπλα του στην 2η σειρά ο Dani Pedrosa που δεν κατάφερε και αυτός να κάνει την επίθεσή του, πριν τη βροχή. Τη 2η σειρά κλείνει ο Hector Barbera που είναι και πάλι η πρώτη Ducati.

 

O Nicky Hayden με την εργοστασιακή Desmosedici GP12 θα ξεκινήσει 7ος, καθώς μια πτώση στα φρένα της 16ης στροφής της πίστας τον εμπόδισε να διεκδικήσει ακόμη και μαι θέση στις τρεις πρώτες. Ακριβώς στο ίδιο σημείο, λίγο νωρίτερα στο ξεκίνημα των Κατατακτήριων έπεσε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ο Valentino Rossi, που ως γνωστό σήμερα και πάλι αντέγραψε τις ρυθμίσεις του Hayden, αλλά τελικά έμεινε 10ος 2.1'' πίσω από την κορυφή.

O Andrea Dovizioso με τη σειρά του δεν κατάφερε να είναι στην πίστα τη σωστή ώρα και έμεινε στην 8η θέση.

Ο Stefan Bradl επανήλθε στην πίστα, μετά τον πρωινό τραυματισμό του και πήρε την 9η θέση, πετυχαίνοντας και πάλι την υψηλότερη τελική με 314.6 χλμ/ώρα, ακριβώς όσο αυτή του Barbera.

Πρώτη CRT η Aprilia ART του Aleix Espargaro.

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους και τις τελικές, στο συνοδευτικό αρχείο στο κάτω μέρος της σελίδας.

 

Επόμενο άρθρο »

UK Moto2, KAT: Καταιγιστικός ο Espargaro!

« Προηγούμενο άρθρο

UK Moto2 ΕΔ3: Σαρωτικός ο Espargaro!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα