• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: μια ευκαιρία για τις CRT!
Στην δεύτερη πιο μικρή και αργή πίστα του ημερολογίου!
Νέα 06/07/2012 - 10:04

Αυτήν την εβδομάδα, το Γερμανικό GP αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον για την νέα κατηγορία των CRT μοτοσυκλετών! Είναι γεγονός ότι ακόμα και η καλύτερη CRT υπολείπεται κατά 20χαω σε σχέση με την γρηγορότερη εργοστασιακή, ενώ οι πιο αργές υστερούν ως και 40χαω!

 

Ωστόσο, στον επόμενο γύρο της Γερμανίας, στην πίστα του Sachsenring που είναι η δεύτερη πιο μικρή και αργή του ημερολογίου – μετά την Laguna Seca – αυτό το μειονέκτημα θα εξισορροπηθεί ως ένα σημείο! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αίφνης οι CRT θα ανταγωνίζονται στα ίσα τις πρωτότυπες, ωστόσο θα είναι μια καλή ευκαιρία να εστιάσουμε στο πλαίσιο, στα ηλεκτρονικά, στην απόδοση της ισχύος και στο φρενάρισμα! Ειδικά στο πρώτο κομμάτι της πίστας, όπου οι στροφές είναι σχεδόν συνεχείς!

 

Επιπροσθέτως, τα αποτελέσματα αυτού του Σ/Κ θα διαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό και τους μελλοντικούς τεχνικούς κανονισμούς, καθώς θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποσαφηνιστεί το που, οι CRT, χάνουν περισσότερο σε σχέση με τα εργοστάσια… Όπως είναι φυσικό, λόγω της δομής του Sachsenring, οι χρόνοι θα είναι αρκετά κοντά, όμως αν δούμε τις πρωτοπόρες CRT να κάνουν ένα βήμα μπροστά σε σχέση με την Honda, την Yamaha και την Ducati, τότε βασικό κριτήριο θα αποτελέσει η απόδοση του κινητήρα.

 

Αν όμως οι διαφορές μεταξύ των δυο κατηγοριών συνεχιστούν ως έχουν, τότε – όπως αρκετοί υποψιάζονται – ίσως δούμε αυστηρά περιοριστικά μέτρα στους κινητήρες, ώστε να βοηθηθούν οι CRT μοτοσυκλέτες…

 

Επόμενο άρθρο »

O Pedrosa μένει στην Honda!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Υπάρχει πλάνο στην Ducati!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα