• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno Moto3, Αγώνας: Folger με διαφορά!
Τσίμπησε βαθμούς ο Σίσσης: 14ος!
Νέα 26/08/2012 - 19:47

Αν και η βροχή είχε σταματήσει, εν τούτοις ο αγώνας κηρύχθηκε βρεγμένος και οι περισσότεροι από τους οδηγούς της μικρής κατηγορίας επέλεξαν τα σλικ ελαστικά, καθώς ήδη μια λωρίδα άρχιζε να στεγνώνει. Ο Khairuddin ξεκίνησε με κεκτημένη ταχύτητα από το ζέσταμα και πήρε το προβάδισμα, αλλά γρήγορα ο Vazquez (με ελαστικά για βρεγμένο) πήρε κεφάλι, ενώ στην δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Folger και άρχιζε να κυνηγά τον πρωτοπόρο.

 

Σε δύο γύρους κατάφερε ο Folger (με σλικ) να πάρει την πρώτη θέση, καθώς η πίστα στέγνωνε και δημιουργούσε προβλήματα στον Vazquez. Πίσω από τους δυο τους, είχαμε μια ωραία μάχη για μια θέση στο βάθρο, από τους Popov (αντικαταστάτης για την Mahindra Racing), Kornfeil και McPhee! Με 13 γύρους να απομένουν, ο Kornfeil πέρασε τον Vazquez και πήρε την 2η θέση, με τον Popov να κάνει την έκπληξη και να περνάει τον Ισπανό λίγο αργότερα!

 

Στα μισά του αγώνα, τόσο ο Khairuddin, όσο και ο McPhee πέρασαν τον Vazquez, ενώ πίσω τους ερχόταν ένα γκρουπ οδηγών, ανάμεσα στους οποίους και ο Cortese. Εννέα γύρους πριν το τέλος, ο Khairuddin περνούσε στην 3η θέση, ενώ αντιμετώπιζε διπλή επίθεση από τους Cortese και Rins! Μπροστά τα πράγματα είχαν απλοποιηθεί για τον τρομερό Γερμανό – όχι τον Cortese αλλά τον Folger – ο οποίος με μια επίδειξη ισχύος είχε καταφέρει να χτίσει διαφορά 12 δευτερολέπτων! Ο Cortese εν τω μεταξύ, είχε πλασαριστεί τρίτος και κυνηγούσε τον Kornfeil.

 

Προς το τέλος, ανέβασε την απόδοσή του και ο Vinales, ο οποίος μάλλον αθόρυβα κατάφερε και πέρασε στην 4η θέση, ενώ με 4 γύρους να απομένουν, σήμανε το τέλος για τον εντυπωσιακό νεαρό από την Μαλαισία, ο οποίος έπεσε και την ίδια μοίρα είχε λίγο μετά και η έκπληξη, ο Popov. Στους τελευταίους γύρους είχαμε την μάχη ανάμεσα σε Cortese και Vinales για την τελευταία θέση του βάθρου, με τον Kornfeil να δυσκολεύεται να τους κρατήσει μακριά του… Στον τελευταίο γύρο, ο Salom, ο οποίος παραμόνευε μέχρι τότε, πέρασε πίσω από τον Cortese, με τους Vinales και Cornfeil να ακολουθούν.

 

Εύκολα λοιπόν, ο Folger πέρασε πρώτος την γραμμή τερματισμού – πετυχαίνοντας την δεύτερή του νίκη – αφήνοντας δεύτερο τον Salom, ο οποίος κατάφερε και πέρασε τον Cortese στις τελευταίες στροφές. Έτσι, ο Cortese διατηρεί ένα προβάδισμα 32 βαθμών, μπροστά από τον Vinales, ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση. Ο Θανάσης έκανε έναν καλό αγώνα, κατάφερε να ανέβει και πάλι αρκετές θέσεις – είχε ξεκινήσει 20ος στο grid – και ολοκλήρωσε στην 14η θέση, παίρνοντας λίγους βαθμούς.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Πιο έξυπνος ο Dani!

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Από τους καλύτερους αγώνες!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα