• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Ezpeleta αναλύει τη νέα χρονιά
Μίλησε για τις CRT, τις αλλαγές, τη νέα ECU, το Τέξας κλπ
Νέα 21/01/2013 - 12:07

Νέα συνέντευξη παραχώρησε ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta - ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς - στην οποία μοιράστηκε τις σκέψεις του και τα προγνωστικά του για τη νέα σεζόν! O Ισπανός παράγοντας μίλησε για τις αλλαγές τόσο στους αναβάτες, όσο και στη νέα μορφή των κατατακτηρίων, ανέλυσε τις σκέψεις του για τις CRT μοτοσυκλέτες, μίλησε για τις προσδοκίες του από το νέο γύρο στο Τέξας και έκλεισε τη συνέντευξή του υπογραμμίζοντας τι περιμένει από τη νέα χρονιά!

 

Υπάρχουν αρκετές αλλαγές στους αναβάτες. Ποια είναι η γνώμη σας για τα νέα πρόσωπα του Πρωταθλήματος και για τις αλλαγές στους αναβάτες;

 

«Το 2013 θα έχουμε αλλαγές, αλλά όχι μεγάλες. Οι μεγάλες αλλαγές θα έρθουν το 2014. Φέτος οι μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν στους αναβάτες:Ο Andrea Dovizioso ήρθε στη Ducati, η ίδια ομάδα αποφάσισε να έχει 4 αναβάτες για να βοηθήσουν στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, φυσικά η επιστροφή του Valentino στη Yamaha και η είσοδος του Marquez στη μεγάλη κατηγορία για να αναπληρώσει το κενό του Casey. Αυτές είναι οι σημαντικότερες αλλαγές, μαζί με το γεγονός ότι θα έχουμε αντί για πέντε, έξι κινητήρες τη νέα χρονιά, χωρίς αυτή όμως να είναι κάποια μεγάλη αλλαγή. Οι μεγάλες αλλαγές θα έρθουν το 2014»

 

Από αγωνιστικής πλευράς και έχοντας υπόψη τις αλλαγές στους αναβάτες, πόσο συναρπαστική περιμένετε τη νέα σεζόν;

 

«Είναι υποχρέωσή μας να πιστεύουμε ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Προφανώς όπως και σε κάθε σεζόν θα υπάρχουν προβλήματα, πτώσεις κτλ αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά. Είμαι σίγουρος ότι το Πρωτάθλημα θα είναι πολύ συναρπαστικό»

 

Έχουμε πλέον νέα μορφή στις κατατακτήριες. Μπορείτε να μας εξηγήσετε πως θα δουλεύει και γιατί αποφασίσατε κάτι τέτοιο;

 

«Το κάναμε για να έχουμε ένα ακόμα πιο συναρπαστικό Πρωτάθλημα. Να δώσουμε ένα πιο συναρπαστικό Σάββατο στους θεατές. Στα Σ/Κ, στις ελεύθερες δοκιμές – που μέχρι τώρα ήταν ανεπίσημες διαδικασίες – θα αποφασίζετε ποιος θα πάρει θέση στους πρώτους 12. Και αν κάποιος κάνει ένα λάθος, θα πρέπει να κάνει καλό χρόνο στις πρώτες κατατακτήριες για να περάσει στις δεύτερες και αυτό πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει το Πρωτάθλημα και το θέαμα».

 

Έχουμε ένα νέο γύρο στο Τέξας. Πόσο σημαντικό είναι για το MotoGP να προσθέτει καινούργιους αγώνες στο ημερολόγιό του και θεωρείτε ότι το Τέξας θα έχει απήχηση στους θεατές και στους αναβάτες;

 

«Η Αμερική είναι σημαντική χώρα για όλα. Παράλληλα και το τελευταίο GP της Formula 1 στο Τέξας ήταν φανταστικό, καταπληκτικό. Η πίστα είναι τρομερή, ενώ και η συμμετοχή του κόσμου στον πρώτο αγώνα ήταν πολύ καλή. Συναντήθηκα πριν από λίγες ημέρες με τους ανθρώπους του Τέξας, στη Μαδρίτη. Είναι πολύ αποφασισμένοι να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να έχει ο αγώνας εκεί μεγάλη επιτυχία».

 

Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά για τις CRT μοτοσυκλέτες και αυτή τη χρονιά θα έχουν την επιλογή για την ECU της Magneti Marelli. Θεωρείτε ότι θα μπορέσουν να χτυπήσουν τις πρωτότυπες και πόσο σημαντική θα είναι η φετινή χρονιά – ως βάση – για το 2014;

 

«Κατά τη γνώμη μας, οι CRT είχαν μεγάλη επιτυχία το 2012. Συνήθως στο βρεγμένο… αλλά σε κάθε περίπτωση μια CRT οδηγούσε τους χρόνους στη Βαλένθια για αρκετούς γύρους. Η φετινή χρονιά θα είναι πολύ σημαντική και οι μοτοσυκλέτες δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Θεωρητικά οι αναβάτες των CRT δεν είναι οι καλύτεροι και θέλω να δω – αν και αυτό είναι μάλλον αδύνατο – αν κάποιος από τους κορυφαίους θα ανέβαινε σε μια CRT. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη διαφορά θα έκανε αυτό. Φέτος θα έχουν και καλύτερες επιλογές στα ελαστικά και παράλληλα θα εξελίξουμε – σε συνεργασία με τη Marelli και κάποιες από αυτές τις ομάδες – τη νέα ECU που θα είναι υποχρεωτική από το 2014 για τις μη εργοστασιακές ομάδες. Αυτό μας γεμίζει με μεγάλες προσδοκίες».

 

Τι είναι αυτό που ανυπομονείτε να δείτε τη νέα σεζόν, όχι ως ο CEO της Dorna αλλά ως ένας απλός θεατής;

 

«Δεν είναι εύκολο να κάνω αυτόν το διαχωρισμό. Βέβαια για μένα, είναι απαραίτητο να είμαι φίλαθλος του MotoGP για να είμαι μέλος της Dorna. Αυτό που περιμένω είναι ακριβώς ό,τι περιμένω εδώ και 21 σεζόν… μια ασφαλή σεζόν, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να μην έχουμε πτώσεις, ή αν έχουμε να μην υπάρξουν προβλήματα με τους αθλητές. Και ελπίζω να έχουμε ανάλογη επιτυχία όπως με τις δυο μεγάλες αλλαγές μας: πρώτα τη Moto2 και μετά τη Moto3. Η επιτυχία εκεί ήταν μεγάλη και θεωρώ ότι το ίδιο θα συμβεί και φέτος με τη μεγάλη κατηγορία!».

 

Επόμενο άρθρο »

Squadra Corse Sic 58

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez, Ducati Alstare Test: Ημέρα 1-2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα