• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Αυστραλία, Αγώνας 1
Νίκη για Guintoli, το 1-2-3 η Aprilia!
Νέα 24/02/2013 - 08:23

O Sylvain Guintoli απέδειξε από τον πρώτο αγώνα ότι αποτελεί μια ταιριαστή επιλογή για αντικαταστάτη του Max Biaggi, καταφέρνοντας να πάρει μια εκπληκτική νίκη στοPhillip Island! Ο Γάλλος, ο οποίος ξεκίνησε στη δεύτερη σειρά του grid, βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα και σταδιακά πέρναγε τους αντιπάλους του για να πλασαριστεί πρώτος στον 15ο γύρο, προσπερνώντας τον ομόσταυλό του Eugene Laverty.

 

Η αρχή ήταν ονειρική και για την Πρωταθλήτρια Aprilia, η οποία πήρε και τις τρεις θέσεις του βάθρου στον 1ο αγώνα. Ο Laverty - ο οποίος και έχασε από τον ομόσταυλό του - κατάφερε εν τέλει να πάρει τη δεύτερη θέση, προσπερνώντας τον Fabrizio προς το τέλος του αγώνα. Πάντως, ο Laverty είχε πάρει προβάδισμα ήδη από την πρώτη στροφή και όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα έχανε τη νίκη, με τον Ιρλανδό να ανεβάζει τη διαφορά του από τους αντιπάλους του.

 

Αρχικά, στο κυνήγι του Laverty ήταν μπροστά ο Tom Sykes και πιο πίσω ακολουθούσε ο poleman, Carlos Checa, ο Marco Melandri και ο Leon Haslam. Εκείνη τη στιγμή, στα πρώτα στάδια του αγώνα, ο Guintoli ήταν μόλις 6ος. Οι μάχες μεταξύ των πρώτων θύμιζαν κάτι από την περασμένη σεζόν - σαν να μην είχε περάσει το χειμερινό διάλλειμα - με τους Checa, Melandri και Haslam να αλλάζουν συνεχώς θέσεις! Στο δέκατο γύρο ξεκίνησε η επίθεση του Guintoli ο οποίος άρχισε να κυνηγά τον ομόσταυλό του, ενώ ο Melandri έδινε μάχη με τον Checa καταφέρνοντας να τον περάσει, αν και ο αναβάτης της Ducati ήταν πολύ δυνατός στα φρένα.

 

Ωστόσο κάπου εκεί είχαμε το πρώτο δράμα του φετινού Πρωταθλήματος, με τον Checa να χάνει τα φρένα στην Honda Hairpin και να χτυπά το πίσω μέρος της BMW του Melandri! Και οι δυο έπεσαν στην άσφαλτο, με τον Ισπανό οδηγό να μένει αναίσθητος και να μεταφέρεται άμεσα στο ιατρικό κέντρο. Ο πρώτος που τον βοήθησε ήταν ο Melandri, ο οποίος μάλιστα παραπονέθηκε αργότερα ότι το προσωπικό της πίστας δεν χειρίστηκε κατάλληλα τον Ισπανό. Ο Checa οπωσδήποτε δεν θα πάρει μέρος στο δεύτερο αγώνα, μιας και όταν συνήλθε δεν θυμόταν τίποτα για το ατύχημα!

 

Εν τω μεταξύ, ο Guintoli είχε ψαλιδίσει τη διαφορά του από τον Laverty και στο τέλος κατάφερε να τον περάσει και να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι την καρώ σημαία. Παράλληλα ο Laverty είχε να αντιμετωπίσει κι έναν επιθετικότατο Fabrizio, με τον τελευταίο να έχει "καθαρίσει" νωρίτερα τους Haslam, Baz και Sykes. Δυο γύρους πριν το τέλος ο Fabrizio άρπαξε τη δεύτερη θέση από τον Laverty, ωστόσο ο τελευταίος δεν παραδόθηκε και έκανε την αντεπίθεσή του στον τελευταίο γύρο! Το τέλος ήταν συναρπαστικό, με τους δυο τους να είναι δίπλα-δίπλα και κανέναν να μην είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί με την 3η θέση! Εν τέλει, ο Laverty κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με διαφορά 0,007δ!

 

Ο Davies - στο ντεμπούτο του με τη BMW - κατάφερε να πάρει την 4η θέση, με τον Sykes να περιορίζεται στην 5η θέση έχοντας να αντιμετωπίσει προβλήματα με τα ελαστικά, παρά το βάρος που έριξαν σε αυτόν τον τομέα στην προετοιμασία. Πιο πίσω ακολούθησαν οι Baz και το δίδυμο της Pata Honda, Haslam και Rea. Ο Camier περιορίστηκε στην 9η θέση, ενώ με τον Badovini εκτός αγώνα και τον Checa να μην συνεχίζει, η πρώτη Ducati 1199R Panigale ήταν αυτή του Neukirchner, ο οποίος μάλιστα κατάφερε να πλασαριστεί στη δεκάδα.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του πρώτου αγώνα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Αυστραλία, Αγώνας 2

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Αυστραλία, Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα