• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Αυστραλία, Αγώνας 2
Πρώτη θέση για Laverty, θρίαμβος Aprilia!
Νέα 24/02/2013 - 09:23

To Phillip Island μπορεί και επίσημα να ονομάζεται το άντρο των Aprilia! Μετά το 1-2-3 της ιταλικής μοτοσυκλέτας στον πρώτο αγώνα - με νικητή τον Sylvain Guintoli - στο δεύτερο αγώνα είχαμε τον ομόσταυλό του, Eugene Laverty να περνά πρώτος την καρώ σημαία και να κατακτά τη 2η του νίκη με τον ιταλό κατασκευαστή. Ο τρίτος του βάθρου ήταν ο Marco Melandri, για τον οποίο υπήρχαν αμφιβολίες αν θα ξεκίναγε τον αγώνα, ωστόσο ο σκληροτράχηλος Ιταλός όχι μόνο ξεκίνησε αλλά ξεπέρασε και τη σφοδρή πτώση του πρώτου αγώνα και κατάφερε να πάρει την 3η θέση!

 

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Laverty να παίρνει την pole, μιας και ο Checa βρίσκεται στο νοσοκομείο μετά την πτώση του στον 1ο αγώνα. Όταν άναψαν τα φώτα όμως, ο ταχύτατος Sykes πήρε κεφάλι και κράτησε το προβάδισμα μέχρι τον 5ο γύρο, όταν ένας δυνατός Guintoli έκανε την επίθεσή του και πήρε την πρώτη θέση, όντας εκπληκτικός μέχρι το τέλος και δείχνοντας ικανός να κάνει το 2 στα 2 στην Αυστραλία! Ωστόσο, στον 20ο γύρο του αγώνα, ο Laverty θα ξεκινούσε την αντεπίθεσή του και αφού πέρασε τον Melandri, στη συνέχεια επικράτησε στα φρένα του ομόσταυλού του και πήρε την πρώτη του νίκη φέτος!

 

Ο Melandri μπορεί σε κανένα σημείο του αγώνα να μην πήρε την πρωτοπορία, ωστόσο κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη θέση και στο τέλος να μην επιτρέψει στον Fabrizio να πάρει μια θέση στο βάθρο, αποκρούοντας τις επιθέσεις του (σε αυτό συνέβαλε και ένα μικρό λάθος του αναβάτη της Red Devils Roma). Έτσι ο τελευταίος συμβιβάστηκε με την 4η θέση, ενώ ο Sykes πήρε και πάλι την 5η, αντιμετωπίζοντας εκ νέου πρόβλημα με τα ελαστικά. Ο Giugliano πήρε την πολύ καλή - μετά την εγκατάλειψη που είχε στον πρώτο αγώνα - έκτη θέση, με τον Jules Cluzel να ολοκληρώνει έβδομος. Ικανοποιημένος ο Γάλλος αναβάτης, μιας και κατάφερε να τερματίσει ψηλότερα από τον ομόσταυλό του, Leon Camier, με τον τελευταίο να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα ελαστικά και να περιορίζεται στην 9η θέση.

 

Σημαντική ημέρα για τον Jonathan Rea, ο οποίος έφτασε αισίως τους 100 αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των SBK, ωστόσο δεν κατάφερε να το πανηγυρίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μιας και ολοκλήρωσε χαμηλά, στην 8η θέση. Τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Leon Haslam. Επεισοδιακός ήταν ο αγώνας για τον Chaz Davies, ο οποίος αρχικά συγκρούστηκε με τον Loris Baz- ο αναβάτης της Kawasaki αποσύρθηκε με τραυματισμό στο πόδι του - ωστόσο κατάφερε να επανέλθει. Στη συνέχεια τον έπιασε λάστιχο και μπήκε στα pits για αλλαγή, όμως στη μοτοσυκλέτα του δούλεψαν πάνω από τρεις μηχανικοί (έχει αλλάξει ο κανονισμός) και ως εκ τούτου ο οδηγός της BMW δέχτηκε ποινή και τερμάτισε τελευταίος.

 

Αναλυτικά η κατάταξη του δεύτερου αγώνα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Sepang Test II

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Αυστραλία, Αγώνας 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα