• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Domenicali νέος CEO της Ducati
O Del Torchio πηγαίνει τελικά στην Alitalia
Νέα Αγοράς 18/04/2013 - 23:15

Επιβεβαιώθηκε η φήμη που είχε διαρρεύσει στην αρχή της εβδομάδας για αλλαγή στην ηγεσία της Ducati. O Πρόεδρος Gabriele Del Torchio μετά από 6 χρόνια ιδιαίτερα πετυχημένης πορείας ως επικεφαλής του εργοστασίου του Borgo Panigale, αφήνει τη θέση του στον μηχανολόγο Claudio Domenicali. 

 

Ο Rupert Stadler, Διευθύνων Σύμβουλος της AUDI AG και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ducati Motor Holding αποχαιρέτησε θερμά τον απερχόμενο Πρόεδρο: “Ο Del Torchio οδήγησε την Ducati σε μια περίοδο δύσκολη από οικονομική άποψη και την έφερε στην κορυφή του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς στις υψηλής αναγνωρισιμότητας μάρκες στις σπορ μοτοσυκλέτες”.

 

Από την πλευρά της η Alitalia έκανε την εξής ανακοίνωση: “Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alitalia, υπό την προεδρία του Roberto Colaninno, διορίζει τον Gabriele Del Torchio Διευθύνοντα Σύμβουλο. Στον Gabriele Del Torchio περνούνε όλες οι λειτουργίες της εταιρίας”.

 

Ο Gabriele Del Torchio από τη μεριά του χαιρέτησε τα λόγια του Stadler: “Ήταν έξι έντονα, συναρπαστικά και γεμάτα ικανοποίηση. Μια εμπειρία στην οποία δόθηκα εντελώς και την οποία θα θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή. Αφήνω την Ducati με τη γνώση ότι έχω ολοκληρώσει την ανάπτυξη της εταιρείας και την ενίσχυσή της”.

 

“Ο Domenicali γνωρίζει την Ducati όσο κανείς άλλος στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Αντιπροσωπεύει τη συνέχεια των αξιών της Ducati με εξαιρετικό τρόπο”, πρόσθεσε ο Rupert Stadler..

 

Ο νέος CEO της Ducati Motor Holding, ο Claudio Domenicali, είναι ικανότατος οδηγός μοτοσυκλέτας, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πέρυσι στο Abu Dahbi και φέτος στο Austin, όταν οδήγησε μαζί μας τη νέα Panigale (φωτ.2), της οποίας θεωρείται “πατέρας”. Μπήκε στην Ducati το 1991, έχοντας το πτυχίο του μηχανολόγου από το πανεπιστήμιο της Μπολώνια. Μετά από μια λαμπρή πορεία μέσα στην εταιρία έγινε Διευθύνων Σύμβουλος του Ducati Corse (Αγωνιστικό Τμήμα) το 1999, ενώ από το 2005 έγινε Διευθυντής του R&D (Έρευνα & Εξέλιξη) για τις μοτοσυκλέτες παραγωγής και Γενικός Διευθυντής από το 2009 για τις διαδικασίες παραγωγής. Το 2012 επιβεβαιώθηκε η θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ducati Motor Holding από την πλευρά του Γκρουπ της Audi.

 

Επόμενο άρθρο »

Supersport: Νίκη του Foret!

« Προηγούμενο άρθρο

Κυρίαρχος ο Davies στην Ισπανία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα