• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Monza: Αγώνας 1
Εκπληκτική τριπλή μάχη, νικητής ο Melandri!
Νέα 12/05/2013 - 15:35

Μόνο στα SBK μπορεί να δει κανείς μια τριπλή μάχη για τη νίκη στον τελευταίο γύρο, με την αδρεναλίνη να ανεβαίνει στα ύψη και το τελικό αποτέλεσμα να είναι αμφίβολο μέχρι την τελευταία στιγμή!

 

Ο σημερινός πρώτος αγώνας στην Monza πρόσφερε ένα εκπληκτικό θέαμα, το οποίο μας θύμισε τις περσινές μεγάλες μάχες Πρωταθλήματος, με τον Marco Melandri να κατακτά την πρώτη του νίκη για φέτος, στο τελευταίο λεπτό και αφού έδωσε μάχη στήθος με στήθος με τους δυο άλλους διεκδικητές, τον Tom Sykes και τον Eugene Laverty. Ο αναβάτης της BMW χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με διαφορά μόλις 0.085δ από τον αντίστοιχο της Kawasaki και μόλις ένα δέκατο μπροστά από τον οδηγό της Aprilia.

 

Από την pole ξεκίνησε ο Tom Sykes, αλλά ο Laverty κατάφερε γρήγορα να περάσει μπροστά, ακολουθούμενος από τους Rea, Sykes, Melandri και Guintoli. Στο δεύτερο γύρο ο Rea έκανε το λάθος - έβαλε νεκρά - και έχασε τέσσερεις θέσεις, με τις ελπίδες του για μια θέση στο βάθρο να σβήνουν. Μπροστά η μάχη φούντωνε ανάμεσα στους Laverty, Melandri, Sykes και Guintoli, με τον αναβάτη της Kawasaki να ανοίγεται και να βγαίνει εκτός πίστας στον τέταρτο γύρο! Για τους επόμενους γύρους οι θέσεις των αναβατών παρέμεναν οι ίδιες, μέχρι που ο Guintoli έκανε την επίθεσή του, περνώντας πρώτα τον Melandri και στη συνέχεια τον ομόσταυλό του, κάτι που του έδωσε το προβάδισμα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Melandri θα κατάφερνε να περάσει δεύτερος, στην Roggia εκεί που γίνονταν οι περισσότερες προσπεράσεις.

 

Εν τω μεταξύ, ο Sykes κέρδιζε έδαφος και αποφασισμένος καθώς ήταν κατόρθωσε να περάσει τρίτος, την ώρα που ο Laverty έδειχνε να μένει από δυνάμεις. Στον 11ο γύρο - από τους 18 στο σύνολο - ο Melandri έκανε επίθεση στον Guintoli (στην Roggia πάντα) και προσπάθησε να χτίσει μια διαφορά από τους διώκτες του, κάτι που εν τέλει δεν κατάφερε καθώς ο Γάλλος και ο Βρετανός αναβάτης ήταν πάντα πίσω του. Τέσσερεις γύρους πριν το τέλος ο Guintoli άρπαξε την πρώτη θέση, ενώ μερικές στροφές αργότερα ο Melandri θα πέρναγε τον Guintoli, ενώ ο Laverty έδειξε να ξανανιώνει και να προσπερνά τον ομόσταυλό του, με τον τελευταίο να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των μπροστά και να μένει εκτός από τη μάχη για μια θέση στο βάθρο.

 

Δυο γύρους πριν το τέλος ο Laverty θα έπαιρνε τη δεύτερη θέση με εκπληκτικό τρόπο στην Lesmo 1 και ακολουθούσε από κοντά την Kawasaki του Sykes. Στην Parabolica θα έπαιρνε το προβάδισμα, καθώς οι τρεις τους είχαν ξεχωρίσει πια και σε λίγο θα είχαμε τον τελευταίο συναρπαστικό γύρο. Στην Roggia, ο Melandri θα άρπαζε την πρώτη θέση από τον Laverty, ο οποίος θα απαντούσε στην Ascari και στην Parabolica, με τον αναβάτη της BMW να επιστρέφει δυνατά, καθώς μπαίναμε στην τελική ευθεία με τους Melandri, Sykes και Laverty να μάχονται για την πρωτιά! Το τελικό αποτέλεσμα ήθελε θριαμβευτή τον Ιταλό άσο! Ο Chaz Davies έκανε ένα μοναχικό αγώνα και τερμάτισε πέμπτος, με τον Guintoli να ολοκληρώνει μπροστά του. Ο Fabrizio ήταν έκτος με τον Baz να μένει έβδομος και τους Rea, Camier και Giugliano να ολοκληρώνουν τη δεκάδα.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Monza Αγώνας 2: O Laverty 1ος

« Προηγούμενο άρθρο

Monza: H Kawasaki ZX-10R ταχύτερη STK

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα