• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon 2ο Σκέλος: Απόλυτο αφεντικό ο Sykes!
Ο Βρετανός πέτυχε την πρώτη του διπλή νίκη φέτος!
Νέα 14/04/2014 - 23:09

Ο Tom Sykes πήρε μια εκπληκτική διπλή νίκη στην Aragon χτες, κερδίζοντας μια δυνατή μάχη με τον Marco Melandri στον τελευταίο γύρο του δεύτερου σκέλους. Στον πρώτο αγώνα ο Sykes πήρε εύκολα την πρώτη του φετινή νίκη, ωστόσο στο δεύτερο τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα για τον οδηγό της Kawasaki.

 

Ο Loris Baz του άσκησε τρομερή πίεση για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ στο τέλος είχε να αντιμετωπίσει κι έναν αποφασισμένο Marco Melandri! Για μεγάλο χρονικό διάστημα πάντως, όλα έδειχναν ότι τη νίκη θα διεκδικούσαν οι δυο οδηγοί της Kawasaki. Ο Baz πίεζε πολύ τον Sykes και δεν τον άφηνε να πάρει καμμία ανάσα, καθώς οι δυο τους έφτιαχναν μια μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους.

 

Ο αγώνας θα αποκτούσε άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά, όταν δηλαδή ο Baz έκανε την τελευταία του δριμεία επίθεση στον ομόσταυλό του και ο Melandri κέρδιζε συνεχώς θέσεις, έχοντας εντυπωσιακό ρυθμό! Τρεις γύρους πριν από το τέλος, ο Baz έπαιξε το χαρτί του και επιτέθηκε στον Sykes για την πρώτη θέση. Ωστόσο ο νεαρός έχασε για λίγο τα φρένα και ο έμπειρος ομόσταυλός του τον πέρασε αμέσως, ενώ το λάθος του Γάλλου εκμεταλλεύτηκε και ο επερχόμενος Melandri!

 

Ο τελευταίος, που δεν είχε ξεκινήσει καλά τον αγώνα, ήταν πλέον σε θέση να απειλήσει τον Sykes και να του πάρει τη νίκη! Σπουδαίο θέαμα είχαμε στην hairpin του τελευταίου γύρου του αγώνα. Ο Melandri δεν μπήκε καλά στην ευθεία, αλλά αυτό δεν τον απέτρεψε από το να εξαπολύσει την επίθεσή του στον Sykes! Ο τελευταίος κατάλαβε την κίνηση του αντιπάλου του και στην έξοδο τον πέρασε και κράτησε την πρώτη θέση.

 

Ο ανυπόμονος κι επιθετικός Melandri έχασε τη γραμμή του και αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Baz να εκμεταλλευτεί το λάθος του αντιπάλου του, κάνοντας το 1-2 για την Kawasaki! Με αυτό το αποτέλεσμα, οι Sykes και Baz προηγούνται και στη βαθμολογία, ενώ και η Kawasaki έχει το πάνω χέρι και στους κατασκευαστές. Αντίθετα με τους τρεις πρώτους, οι υπόλοιποι τερμάτισαν με αρκετά μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.

 

Ο Chaz Davies έπεσε στον τέταρτο γύρο του αγώνα, ενώ ο Rea που ανέβηκε στο βάθρο στον πρώτο αγώνα, έχασε ρυθμό προς το τέλος και τερμάτισε στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Sylvain Guintoli. Ο Davide Giugliano δεν κατάφερε ούτε αυτός να διατηρήσει το ρυθμό που είχε στο πρώτο σκέλος κι έμεινε στην έκτη θέση.

 

Δυσκολίες πολλές για τη μοτοσυκλέτα της Suzuki στην Aragon, με τον Eugene Laverty να μην κάνει καλή εκκίνηση στο δεύτερο αγώνα και στο τέλος να περνάει έβδομος τη γραμμή τερματισμού. Ο ομόσταυλός του, Alex Lowes ολοκλήρωσε άδοξα τον αγώνα στην αμμοπαγίδα, μετά από πτώση του. Ο Leon Haslam νίκησε τον Toni Elias για την όγδοη θέση, ενώ ο David Salom έκανε σπουδαία εμφάνιση στο δεύτερο σκέλος και ήταν ο νικητής των EVO μοτοσυκλετών, σφίγγοντας τα δόντια από τους πόνους εξαιτίας του τραυματισμού του.

 

Ο Salom τερμάτισε μπροστά από τους αντιπάλους του, Niccolo Canepa και Leon Camier, με τον τελευταίο να χάνει χρόνο εξαιτίας μιας εξόδου του και να περνάει τη γραμμή στην 13η θέση, που έγινε 12η μιας και ο Ayrton Badovini και η Bimota δεν είναι έγκυροι για βαθμολόγηση ακόμα.

 

Δείτε τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Ήταν απλά πιο γρήγορος...

« Προηγούμενο άρθρο

O Dovizioso ανεβάζει την Ducati στο βάθρο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα