• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έκπληκτη η Bridgestone
Με τη φθορά του μπροστινού της στο Τέξας
Νέα 17/04/2014 - 09:28

Η Bridgestone παραδέχτηκε ότι δεν περίμενε να υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με το μπροστινό ελαστικό στον προηγούμενο γύρο του Τέξας. Αρκετοί ήταν αυτοί που ταλαιπωρήθηκαν από την υπερβολική φθορά της δεξιάς πλευράς του μεσαίου ελαστικού και ειδικά ο Valentino Rossi.

 

Ο Ιταλός εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα μπορούσε να πάρει το δεύτερο συνεχόμενό του βάθρο, αλλά χρειάστηκε να κόψει ταχύτητα εξαιτίας της έλλειψης πρόσφυσης από το μπροστινό και στο τέλος τερμάτισε στην όγδοη θέση.

 

Πρόβλημα - ανάμεσα σε άλλους - είχε και ο Scott Redding, το ελαστικό του οποίου ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση από τον έβδομο γύρο και μετά. Παράλληλα, ο Stefan Bradl δήλωνε μετά το τέλος του αγώνα, ότι δεν έχει ξαναδεί τέτοια φθορά σε μπροστινό ελαστικό σε όλη του την καριέρα!

 

"Δεν περιμέναμε τόση φθορά στη δεξιά πλευρά του ελαστικού", παραδέχτηκε ο αρχιμηχανικός της Bridgestone Masao Azuma. "Υπάρχουν σημεία στην πίστα που είναι πολύ απαιτητικά για τη δεξιά πλευρά του ελαστικού, αλλά το ελαστικό γι' αυτόν τον αγώνα ήταν σχεδιασμένο να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις".

 

"Πρέπει να δούμε όλες τις παραμέτρους, όπως το οδηγικό στυλ, το χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας και την κατάσταση της πίστας κατά τη διάρκεια του αγώνα, για να κατανοήσουμε την τόσο μεγάλη φθορά στη δεξιά πλευρά και γιατί κάποιοι επηρεάστηκαν περισσότερο από άλλους", πρόσθεσε.

 

"Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι ότι τα ελαστικά δεν ήταν ελαττωματικά. Απλώς οι συνθήκες του αγώνα φέτος, ήταν χειρότερες από πέρυσι και από τα ελεύθερα και χρονομετρημένα των προηγούμενων ημερών. Όλα τα φετινά δεδομένα θα αναλυθούν στις εγκαταστάσεις μας για να έχουμε μια εικόνα γιατί συνέβη κάτι τέτοιο".

 

Επόμενο άρθρο »

Yamaha: Όχι πλαίσιο για την Forward

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Το βάθρο δεν ήρθε ελέω OPEN

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα