• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αργεντινή: Τρεις επιλογές μπροστινού
"Για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των οδηγών"
Νέα 25/04/2014 - 12:08

Οι αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP θα έχουν τρεις, αντί για δυο, επιλογές για το μπροστινό ελαστικό των μοτοσυκλετών τους, στο γύρο της Αργεντινής που ξεκινά σε λίγες ώρες!

 

Οι οδηγοί θα έχουν να επιλέξουν από μαλακό, μεσαίο και σκληρό μπροστινό σλικ, με την αλλαγή αυτή να γίνεται επειδή η πίστα είναι άγνωστη και τον κατασκευαστή να έχει μόνο ελάχιστα δεδομένα από το διήμερο τεστ των τεσσάρων αναβατών της μεγάλης κατηγορίας, που έλαβε χώρα στην πίστα εκεί τον περασμένο Ιούλιο.

 

"Μιας και τα δεδομένα που έχουμε είναι λίγα, αποφασίσαμε να αυξήσουμε τις επιλογές του μπροστινού σλικ αυτό το Σ/Κ, ώστε να εξασφαλίσουμε μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τους αναβάτες", σχολίασε ο Shinji Aoki, ο Διευθυντής του Τμήματος Εξέλιξης Αγωνιστικών ελαστικών της Bridgestone.

 

Όσο για τις επιλογές του πίσω ελαστικού, δεν θα υπάρξει καμμία αλλαγή με τους εργοστασιακούς της Yamaha και της Honda να επιλέγουν ανάμεσα στη μεσαία και στη σκληρή γόμα, ενώ οι οδηγοί της Ducati και της OPEN κατηγορίας να έχουν στη διάθεσή τους το μαλακό και μεσαίο.

 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα λιγοστά περσινά δεδομένα, η πίστα Termas de Rio Hondo δείχνει ότι είναι πολύ απαιτητική για τα ελαστικά, με υψηλή κατά μέσο όρο ταχύτητα και γρήγορες στροφές, όπως η έκτη που παράγει υψηλό φορτίο στα λάστιχα.

 

"Η πίστα έχει ενδιαφέρον, διότι παρά το ότι έχουμε εννέα δεξιές και πέντε μόνο αριστερές στροφές,  η αριστερή πλευρά του ελαστικού ανεβάζει περισσότερο θερμοκρασία επειδή οι αριστερές είναι πιο γρήγορες και πιο απαιτητικές στροφές", πρόσθεσε ο Aoki.

 

Επόμενο άρθρο »

Arg. Moto3 ΕΔ1: Άνετα 1ος ο Miller!

« Προηγούμενο άρθρο

Brivio: Δεν έχουμε επαφές με Pedrosa!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα