• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η ιστορία των GP στο Mugello!
Μια ματιά στο ένδοξο παρελθόν της ιταλικής πίστας
Νέα 28/05/2014 - 12:25

- Το 1976 διεξήχθη για πρώτη φορά GP στο Mugello! Τον αγώνα των 500cc τον κέρδισε ο Barry Sheene με 0,1δ από τον Phil Read, σ’ έναν αγώνα που κράτησε πάνω από 62 λεπτά. Εκείνα τα χρόνια οι οδηγοί της Suzuki κυριαρχούσαν στη μεγάλη κατηγορία.

 

- Το σχεδιάγραμμα και η δομή της πίστας έχει παραμείνει η ίδια από το 1976, με την πίστα μήκους 5.245μ να μην έχει καμμία αλλαγή από τότε!

 

- Στην τετράχρονη εποχή του MotoGP, η Yamaha είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στην πίστα του Mugello, με οχτώ νίκες στο σύνολο: πέντε συνεχόμενες από το 2004 μέχρι το 2008 και τις τρεις των τελευταίων χρόνων (2011-2013). Η Honda έχει κερδίσει τρεις φορές, με τελευταία φορά το 2010. Η μοναδική νίκη της Ducati ήρθε το 2009 με τον Casey Stoner.

 

- O Valentino Rossi είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός σε όλες τις κατηγορίες στην πίστα του Mugello. Ο Ιταλός θρύλος έχει κερδίσει εννέα φορές: μια στα 125cc, μια στα 250cc και εφτά στη μεγάλη κατηγορία, με τελευταία του νίκη το 2008.

 

- Ο Loris Capirossi ήταν ο πρώτος Ιταλός που κέρδιζε στη μεγάλη κατηγορία στο Mugello, το 2000 στα 500cc, μετά από μια πολύωρη μάχη με τον Max Biaggi και τον Valentino Rossi! Οι δυο τελευταίοι έπεσαν στο τέλος του αγώνα.

 

- Πέρυσι, για πρώτη φορά μετά το 1995, δεν είδαμε Ιταλό αναβάτη στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας!

 

- Η καλύτερη τελική που έχει επιτευχθεί ήταν 349 χλμ/ώρα από τον Dani Pedrosa στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του 2009. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη τελική που έχει σημειωθεί σε οποιαδήποτε πίστα του MotoGP.

 

- Ο αγώνας στο Mugello του 2004, ήταν ο πιο σύντομος που έγινε ποτέ στη μεγάλη κατηγορία! Διήρκεσε μόλις έξι γύρους και μετά σταμάτησε λόγω βροχής. Στη συνέχεια έγινε και πάλι εκκίνηση για τους υπόλοιπους γύρους, υπό το καθεστώς των κανονισμών για το βρεγμένο που ίσχυε τότε.

 

- Η Ιταλία, μαζί με την Ολλανδία και την Αγγλία, είναι οι τρεις χώρες που φιλοξενούν γύρο του MotoGP κάθε χρόνο, από το 1949 όταν ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

 

Επόμενο άρθρο »

P.Espargaro: To Mugello ταιριάζει στην M1

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Να βελτιωθώ στις κατατακτήριες!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα