• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello: Οι αριθμοί!
Τα στατιστικά στοιχεία πριν τον έκτο γύρο MotoGP!
Νέα 29/05/2014 - 14:15

150 - Με τη δεύτερή του θέση στο Le Mans, ο Valentino Rossi ανέβηκε για 150η φορά στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας. Ο δεύτερος πιο επιτυχημένος αναβάτης στη σχετική λίστα, είναι ο Mick Doohan με 95.

 

18 - Για μια ολόκληρη αγωνιστική χρονιά, για 18 γύρους δηλαδή, ο Valentino Rossi τερματίζει πάντα μέσα στην οκτάδα. Πριν ένα χρόνο περίπου στο Mugello, ήταν η τελευταία φορά που ο Ιταλός σούπερ σταρ δεν τερμάτιζε σε αγώνα, έχοντας μια πτώση.

 

7.088δ - Στο Le Mans ο έκτος Jorge Lorenzo ήταν 7.088 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο Marc Marquez. Είναι η δεύτερη μικρότερη διαφορά ανάμεσα στους έξι πρώτους ενός αγώνα. Η πρώτη ήταν το 2002 στη Γερμανία, όταν ο Valentino Rossi ήταν πρώτος και ο Norick Abe πέρναγε τη γραμμή τερματισμού στην έκτη θέση, μόλις 2.780 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ιταλό!

 

6 - Τόσα χρόνια θα έχουν περάσει την Κυριακή - ημέρα του αγώνα - από το 2008 και το GP στην Ιταλία, που ήταν και η τελευταία φορά που Ιταλοί οδηγοί κέρδιζαν και τους τρεις αγώνες! Στα 125cc νικητής ήταν ο Simone Corsi, στα 250cc θριάμβευε ο Marco Simoncelli και στα 500cc κυριάρχησε ο Valentino Rossi.

 

5 - Το Σάββατο, 31 Μαΐου, θα έχουν περάσει ακριβώς πέντε χρόνια από τότε που ο Casey Stoner κέρδιζε το 2009 στο Mugello και χάριζε στην Ducati την πρώτη και μοναδική της νίκη στην ιταλική πίστα!

 

4 - Τέσσερεις είναι μόλις οι οδηγοί της μεσαίας κατηγορίας, οι οποίοι έχουν καταφέρει να πάρουν βαθμούς και στους πέντε πρώτους αγώνες της σεζόν: οι Tito Rabat, Mika Kallio, Sandro Cortese και Anthony West.

 

3 - Με τη νίκη του στην Γαλλία, ο Jack Miller έγινε ο δεύτερος πιο επιτυχημένος Αυστραλός στη μικρή κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μετρώντας ήδη τρεις νίκες! Ο μόνος Αυστραλός που έχει περισσότερες - τέσσερεις στο σύνολο - ήταν ο Tom Phillis στα 125cc το μακρινό 1961, όταν μάλιστα είχε πάρει και τον Τίτλο!

 

2.173δ - Στον αγώνα της Moto3 στο Le Mans, ο δέκατος Jakub Kornfeil, ήταν μόλις 2.173δ πίσω από τον νικητή Jack Miller! Πρόκειται για τη μικρότερη διαφορά ανάμεσα στους δέκα πρώτους από το 2001, όταν ο Joan Olive (10ος) πέρναγε τη γραμμή τερματισμού 2.078δ από τον νικητή Manuel Poggiali.

 

0.64δ - Τόσο είναι το άθροισμα της διαφοράς που απείχαν οι δεύτεροι από τους νικητές, στους πέντε αγώνες της μικρής μέχρι στιγμής κατηγορίας! Χαρακτηριστικό φυσικά του υψηλού ανταγωνισμού που υπάρχει στην Moto3, όπου σε τρεις περιπτώσεις - στο Τέξας, στην Αργεντινή και στο Le Mans - ο δεύτερος τερμάτιζε κάτω από ένα δέκατο διαφοράς πίσω από τον νικητή!

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Ήταν απολύτως ξεκάθαρο

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Μας ταιριάζει το Mugello!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα