• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τέλος το έξτρα μαλακό!
Όλοι με τα ίδια λάστιχα από το 2016
Νέα 29/05/2014 - 17:23

Το έξτρα μαλακό πίσω ελαστικό που παρέχει η Bridgestone σε όλες τις OPEN μοτοσυκλέτες, είναι πολύ πιθανό να καταργηθεί από το 2016 και μετά, χρονιά κατά την οποία οι κανονισμοί - και τα ελαστικά όπως φαίνεται - θα είναι ίδιοι για όλους τους αγωνιζομένους.

 

Τα πιο μαλακά ελαστικά πρωτοεμφανίστηκαν το 2012, μαζί με την κατηγορία CRT και ήρθαν επειδή οι αναβάτες της κατηγορίας - με τις πιο αδύναμες μοτοσυκλέτες στη διάθεσή τους - αδυνατούσαν να φέρουν στην επιθυμητή θερμοκρασία, να ζεστάνουν δηλαδή, το ελαστικό τους.

 

Πλέον όμως, οι OPEN μοτοσυκλέτες που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο grid του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, είναι πολύ πιο κοντά στις πρωτότυπες, κάτι που δεν κάνει απαραίτητη προϋπόθεση ένα πιο μαλακό ελαστικό γι’ αυτές. Αυτό επιβεβαίωσε και σε δηλώσεις του ο Mike Webb, Υπεύθυνος για τους Αγώνες της Dorna.

 

«Με τις πρώτες CRT, τα ελαστικά τότε ήταν ουσιαστικά άχρηστα διότι δεν μπορούσαν να φτάσουν στην επιθυμητή θερμοκρασία. Όμως τώρα, ακόμα και οι καθαρά ιδιωτικές και ανεξάρτητες μοτοσυκλέτες - όπως για παράδειγμα αυτή της Avintia Kawasaki - είναι πολύ καλύτερες».

 

«Είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά ένα πιο σκληρό ελαστικό, ενώ και οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες παραγωγής της Honda και της Yamaha είναι πολύ κοντά στις πρωτότυπες και μπορούν φυσικά να χρησιμοποιήσουν τα ελαστικά. Η ανάγκη για ένα πιο μαλακό ελαστικό δεν υφίσταται και μέχρι το 2016 όλοι θα έχουν τα ίδια ελαστικά», σχολίασε.

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Επίκειται ανακοίνωση ανανέωσης;

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Hayden έτοιμος για τον «αγαπημένο» του γύρο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα