• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: Η συνέντευξη τύπου
Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές
Νέα 12/06/2014 - 23:40

Με έξι στις έξι νίκες και προβάδισμα 53 βαθμών στο βαθμολογικό πίνακα, ο Marc Marquez είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση ενόψει του εντός έδρας GP, ωστόσο πάντα είναι προσεχτικός και προσγειωμένος στις δηλώσεις του.

 

«Είναι πολύ ιδιαίτερο που θα αγωνιστώ όχι πολύ μακριά από το σπίτι μου, αλλά είναι πολύ πιο ιδιαίτερο ότι φτάνω εδώ σε τέτοια κατάσταση. Θα έλεγε κανείς ότι αν δεν κερδίσω τον αγώνα θα έρθει η καταστροφή, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Περιμένω τους Jorge και Valentino να είναι δυνατοί εδώ, αλλά αν βρούμε ένα καλό set-up θα είμαστε κι εμείς ανταγωνιστικοί», σχολίασε ο Marquez στη σημερινή συνέντευξη τύπου.

 

«Κάποιοι λένε ότι θα κερδίσω όλους τους αγώνες της χρονιάς, αλλά κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατον. Το επίπεδό μου και η αυτοπεποίθηση μου είναι ψηλά, αλλά το να κερδίσεις τον κάθε ένα αγώνα είναι δύσκολο».

 

Δεύτερος στη βαθμολογία, ο Valentino Rossi έφτασε κι αυτός στην Καταλονία γεμάτος αυτοπεποίθηση, που πηγάζει από ακόμα ένα βάθρο που πήρε στο 300ο του GP που έλαβε χώρα στην πίστα του Mugello. Ο Ιταλός πιστεύει ότι οι κατατακτήριες θα είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη παρουσία την Κυριακή στον αγώνα.

 

«Στο MotoGP, οι κατατακτήριες έχουν αποκτήσει μεγάλη σημασία. Δεν έχουμε καταφέρει να βρεθούμε στην πρώτη σειρά φέτος, αλλά έχουμε τις δυνατότητες. Δυστυχώς στο Mugello κάναμε λάθος με το μπροστινό ελαστικό. Ήμασταν μισό δευτερόλεπτο από την pole, αλλά στην τέταρτη σειρά. Όταν πέρασα μπροστά, οι Marc και Jorge είχαν διαφορά ενός δευτερολέπτου κι έτσι δεν μπορούσα να πιάσω το slipstreaming τους. Έχασα την ευκαιρία να παλέψω μαζί τους το Σάββατο», σχολίασε ο Vale.

 

Με θετικό τρόπο προσεγγίζει το Σ/Κ στην Βαρκελώνη και ο Jorge Lorenzo, με τον Ισπανό να έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη δυνατή του παρουσία στο Mugello, όπου κι έχασε την ευκαιρία να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη για μόλις ένα δέκατο.

 

«Στο Mugello κάναμε ένα βήμα μπροστά με τη μοτοσυκλέτα, ενώ και από φυσική κατάσταση ένοιωθα καλύτερα. Φτάνουμε εδώ σε καλή κατάσταση. Η Βαρκελώνη είναι καλή πίστα για την Yamaha και για το στυλ μου, ενώ και τα τελευταία χρόνια ανεβαίνω πάντα στο βάθρο», σχολίασε ο Ισπανός που έχει κερδίσει εκεί τα τελευταία δυο χρόνια.

 

Ο Pol Espargaro είναι ο αναβάτης που κυριολεκτικά μεγάλωσε δίπλα στην πίστα της Καταλονίας: «Θέλω να προχωρήσω ένα βήμα κάθε φορά. Μαθαίνω πολλά φέτος και το διασκεδάζω. Μαθαίνω πολλά ακολουθώντας τους Jorge, Marc και Vale! Αν συνεχίσουμε έτσι θα πλησιάζουμε όλο και περισσότερο και ίσως - αν σταθούμε τυχεροί - να ανεβούμε και στο βάθρο».

 

Στον προηγούμενο γύρο του Mugello, ο Andrea Iannone κατάφερε να πάρει θέση για πρώτη φορά στην πρώτη σειρά της γραμμής εκκίνησης, τερματίζοντας στην έβδομη θέση στον αγώνα.

 

«Το Mugello ήταν πολύ καλό για εμένα, όταν και για πρώτη φορά στην καριέρα μου στο MotoGP, πήρα θέση στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος. Ήθελα να πιέσω πολύ στους πρώτους γύρους και γι’ αυτό χρησιμοποίησα το μαλακό ελαστικό, αλλά η πίστα δεν ήταν η κατάλληλη γι’ αυτή τη στρατηγική. Το σημαντικό ήταν ότι η εμφάνισή μου ήταν καλή και τώρα θέλω να βελτιώνομαι σε κάθε αγώνα».

 

Τέλος, το λόγο πήρε και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στην Moto2, Tito Rabat: «Πρέπει να κάνουμε δυνατές κατατακτήριες και εκκίνηση στον αγώνα, διότι όλοι οι αναβάτες έχουν περίπου την ίδια ταχύτητα και είναι δύσκολα τα προσπεράσματα. Πάντα υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι για τη νίκη κι έτσι πρέπει συνεχώς να πιέζουμε».

 

Επόμενο άρθρο »

Catalunya Moto3 ΕΔ1: Ξεκίνησε καλά ο Fenati!

« Προηγούμενο άρθρο

Η Tech3 θέλει να κρατήσει τον P.Espargaro

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα