• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Πρώτη pole position για τον A.Espargaro!
Έκανε τον καλύτερο χρόνο στα πρώτα λεπτά, πριν δυναμώσει η βροχή!
Νέα 27/06/2014 - 16:56

Λίγα λεπτά πριν βγουν οι οδηγοί της μεγάλης κατηγορίας στην πίστα, η βροχή άρχισε δειλά-δειλά να πέφτει, κάτι που επίσπευσε τις διαδικασίες και όλοι οι οδηγοί ξεκίνησαν βιαστικά να κάνουν τους πρώτους τους γύρους.

 

Γνώριζαν σαφώς ότι θα είχαν περιθώριο δυο καλών γύρων, μέχρι να δυναμώσει η βροχή και να κάνει επιβεβλημένη τη χρήση των βρόχινων ελαστικών, που σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να φτάσουν τους χρόνους των σλικ.

 

Τα πρώτα λεπτά είχαν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με τους οδηγούς να βρίσκονται δίπλα-δίπλα, δίνοντας την αίσθηση στους θεατές ότι παρακολουθούν αγώνα!

 

Αυτός που κινήθηκε πιο έξυπνα ήταν ο Aleix Espargaro, ο οποίος άφησε χώρο μπροστά του και με το δεύτερο γύρο του πήρε την πρώτη pole position της καριέρας του! Ο Ισπανός ήταν πολύ χαρούμενος και στις δηλώσεις του θυμήθηκε τη χαμένη ευκαιρία που είχε στο Κατάρ, όταν και είχε τις δυο καταστροφικές πτώσεις.

 

Με τη βροχή σταδιακά να δυναμώνει, κανείς δεν μπορούσε να απειλήσει το χρόνο του πολύ καλού Ισπανού, ο οποίος βάζει πλώρη και για το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία! Ο ρυθμός του Aleix δεν είναι απαγορευτικός για κάτι τέτοιο.

 

Οι δυο αναβάτες του HRC, Marc Marquez και Dani Pedrosa, κατάφεραν να πάρουν θέση στην πρώτη σειρά και ήταν χαρούμενοι που πέτυχαν το σκοπό τους σ’ αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες. Καλή παρουσία και 4η θέση για τον Andrea Iannone, στη δεύτερη καλύτερή του εμφάνιση σε κατατακτήριες, μετά τη δεύτερη θέση στο Mugello.

 

Ο Cal Crutchlow πέρασε δεύτερος από τις ΚΑΤ1 και στο δεύτερο σκέλος πίεσε νωρίς και κατάφερε να κάνει τον πέμπτο χρόνο, κάτι που θα αφήνει ιδιαίτερα χαρούμενο τον Βρετανό, μιας και είναι η καλύτερή του παρουσία σε κατατακτήριες φέτος.

 

Ο Bradey Smith μπήκε σφήνα ανάμεσα στις εργοστασιακές Ducati, με τον Andrea Dovizioso να τον ακολουθεί. Μαζί με τον Ιταλό στην τρίτη σειρά, ο Stefan Bradl και ο Jorge Lorenzo. Ο Bautista πήρε την πρώτη θέση στις ΚΑΤ1 και ήταν δέκατος στο δεύτερο σκέλος.

 

Ο Pol Espargaro έμεινε στην ενδέκατη θέση, αφήνοντας στην τελευταία θέση έναν ανήμπορο να αντιδράσει στη συνέχεια Valentino Rossi. Ο Ιταλός είχε θέσει ως στόχο του την είσοδό του στην πεντάδα, ωστόσο οι δύσκολες συνθήκες του χάλασαν τα σχέδια.

 

Δείτε τους χρόνους των ΚΑΤ1 και ΚΑΤ2 στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

12ος στο χαμό ο Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

Assen Moto3: Pole και νέος απόλυτος χρόνος για Miller!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα