• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Ήταν επικίνδυνα!
Πέτυχα όμως το στόχο μου, που ήταν η 1η σειρά
Νέα 27/06/2014 - 23:15

Ο Marc Marquez βγήκε μαζί με τους περισσότερους αναβάτες από την pit lane, καθώς βιάζονταν όλοι τους να γράψουν ένα καλό γύρο και να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα πριν δυναμώσει η βροχή.

 

Ο Ισπανός κατάφερε να εδραιωθεί στην πρώτη σειρά και τότε αποφάσισε να κόψει, έχοντας πετύχει το στόχο του. «Είμαι χαρούμενος με την 1η σειρά, διότι σήμερα τα πράγματα ήταν επικίνδυνα κι εύκολα μπορούσε να κάνει κανείς το λάθος».

 

«Στόχος μου ήταν η πρώτη σειρά κι όταν είδα ότι ήμουν δεύτερος σκέφτηκα: ωραία, δεν υπάρχει λόγος για ρίσκα. Ίσως μπορούσα και λίγο πιο γρήγορα. Είδα πρώτο τον Aleix και τους βασικότερους αντιπάλους μου, τον Jorge και τον Valentino πίσω κι είπα οκ».

 

Στην προσπάθειά του να περάσει πολλούς οδηγούς μαζί στον πρώτο του γύρο, ο Marquez έφτασε σχεδόν να ακουμπήσει τον Pol Espargaro!

 

«Προσπάθησα να περάσω έξι-εφτά οδηγούς στο γύρο αυτό, διότι ήξερα ότι ήταν ίσως ο μοναδικός στο στεγνό. Πίεσα πολύ και μια προσπέραση στον Pol ήταν πολύ κοντά. Στις άλλες όμως δεν υπήρχε ρίσκο. Πιο πολύ ρίσκο υπήρχε στο δεύτερο γύρο που έβρεχε περισσότερο».

 

Όσο για τον αυριανό αγώνα, ο Marquez παραδέχτηκε ότι θα είναι ο «μεγάλος άγνωστος» μιας και φέτος δεν έχουν κάνει αρκετούς γύρους στο βρεγμένο.

 

«Τα δυο μεγαλύτερα θέματα που έχουμε είναι ο απρόβλεπτος καιρός και η πίστα που στεγνώνει πολύ γρήγορα. Από το Motegi το 2013 δεν έχουμε οδηγήσει στο βρεγμένο. Αν βρέξει αύριο θα είναι μεγάλο ερωτηματικό για όλους, ειδικά για τα ελαστικά».

 

«Αλλά η κατάσταση θα είναι η ίδια για όλους κι έτσι πρέπει να τη διαχειριστούμε και να σκεφτούμε το Πρωτάθλημα», πρόσθεσε ο Ισπανός που προηγείται με 58 βαθμούς του δεύτερου Valentino Rossi.

 

Επόμενο άρθρο »

Φανταστική pole για τον A.Espargaro!

« Προηγούμενο άρθρο

12ος στο χαμό ο Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα