• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Φανταστική pole για τον A.Espargaro!
Βγήκαν όλοι μαζί, αλλά εγώ περίμενα 20 δευτερόλεπτα!
Νέα 27/06/2014 - 23:22

Ο Aleix Espargaro έγραψε ιστορία στο Assen σήμερα, καθώς όχι μόνο πήρε την παρθενική του pole position στην κατηγορία, αλλά έγινε και η πρώτη OPEN μοτοσυκλέτα που παίρνει την πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές και μάλιστα με διαφορά 1,4δ μπροστά από τον δεύτερο!

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Ένοιωθα καλά εδώ, στην αγαπημένη μου πίστα, αλλά το να παίρνεις την pole position είναι κάτι το φανταστικό! Τους είδα όλους να βγαίνουν μαζί και σκέφτηκα ότι αν πήγαινα κι εγώ θα ήταν καταστροφή».

 

«Έτσι περίμενα 20 δευτερόλεπτα και μετά βγήκα. Ήταν τέλεια γιατί είχα καθαρή πίστα μπροστά μου. Πίεσα στο όριο και πήρα μερικά ρίσκα γιατί γλίστραγε. Εν τέλει όμως τα καταφέραμε και είχαμε μαζί μας και την τύχη, διότι μετά συνέχισε να βρέχει».

 

Όπως και σχεδόν το σύνολο των αναβατών, ο Aleix θα προτιμούσε στεγνό αγώνα αύριο. «Έχουμε καλό ρυθμό στο στεγνό. Στα τελευταία λεπτά των ΚΑΤ οδήγησα για πρώτη φορά στο βρεγμένο με την ECU της Magneti-Marelli και ήταν καλύτερα απ’ ότι περίμενα. Πάντως προτιμώ να γίνει στο στεγνό».

 

«Ξέρω ότι δύσκολα θα ακολουθήσω τους τέσσερεις κορυφαίους αλλά θα δώσω το 100%. Στην Βαρκελώνη ήμασταν αρκετά κοντά στον νικητή κι έτσι θα βάλουμε τα δυνατά μας κι εδώ».

 

Στη συνέχεια μίλησε για την πιθανότητα να φορέσει το μαλακό πίσω ελαστικό, σε περίπτωση που ο αγώνας αύριο γίνει στο στεγνό. «Για πρώτη φορά ένοιωθα καλά μετά από 10 γύρους με το μαλακό. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη θερμοκρασία. Έκανα 15 γύρους και με τα δυο, αλλά ένοιωθα ότι το σκληρό έχανε πρόσφυση πιο γρήγορα».

 

«Είμαι αρκετά σίγουρος ότι μπορώ να διαχειριστώ το πίσω μαλακό. Ξέρω όμως ότι στους τελευταίους γύρους θα δυσκολευτώ και θα γλιστράει πολύ», πρόσθεσε.

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Λάθος η στρατηγική μου...

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Ήταν επικίνδυνα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα