• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Νίκη απ’ τα pits για τον Marquez!
Συνεχίζει ακάθεκτος κάνοντας το 9 στα 9!
Νέα 13/07/2014 - 23:01

Περίεργη ήταν η εκκίνηση του σημερινού, ένατου αγώνα της φετινής σεζόν, με τη βροχή λίγα λεπτά πριν την έναρξη να αναγκάζει όλους τους οδηγούς να στραφούν προς τα βρόχινα ελαστικά. Ο αγώνας κηρύχτηκε βρεγμένος, αλλά μετά το γύρο παρατήρησης, η βροχή σταμάτησε και σταδιακά η πίστα στέγνωνε!

 

Ελάχιστοι είχαν φορέσει σλικ ελαστικά, ένας από αυτούς και ο Stefan Bradl, με τους περισσότερους να συνειδητοποιούν στο γύρο προθέρμανσης ότι έπρεπε να αλλάξουν σε σλικ κι έτσι 14 αναβάτες μπήκαν στα pits για να αλλάξουν μοτοσυκλέτα πριν την έναρξη!

 

Στη σχάρα εκκίνησης είχε μείνει μόνος μπροστά ο Stefan Bradl, με μερικούς ακόμα αναβάτες αρκετές σειρές πίσω του! Τους εννέα οδηγούς που ξεκίνησαν από τη σχάρα εκκίνησης, ακολούθησαν σε λίγο οι 14 που ξεκίνησαν από τα pits, ανάμεσα στους οποίους οι δυο εργοστασιακές μοτοσυκλέτες του HRC και οι αντίστοιχες της Yamaha.

 

Από εκείνο το σημείο φάνηκε η τρομερή αυτοπεποίθηση του Marquez, ο οποίος πίεσε αμέσως τη μοτοσυκλέτα του και δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι στο πίσω μέρος της πίστας υπήρχε ακόμα λίγη υγρασία στην άσφαλτο. Το γυρολόγιό του ήταν εκπληκτικό και σε λίγο τον ακολούθησε δυναμικά και ο Dani Pedrosa.

 

Οι δυο τους γρήγορα έφτασαν τον Bradl, ο οποίος είχε την ευκαιρία να γράψει ιστορία, αλλά οι βρόχινες ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του δεν του επέτρεψαν να κάνει τον αγώνα που θα ήθελε, υποχωρώντας συνεχώς θέσεις και ολοκληρώνοντας μάλιστα εκτός 15αδας απογοητεύοντας τους συμπατριώτες του.

 

Ο Marquez κράτησε τη ψυχραιμία του και παρά το ότι δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον ομόσταυλό του, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Pedrosa στους τελευταίους γύρους και πήρε την ένατη φετινή του νίκη, ενώ έγινε και ο νεαρότερος σε ηλικία αναβάτης που κερδίζει τους πρώτους εννέα αγώνες, μετά το 1964 και τον Hailwood.

 

Ο Jorge Lorenzo ήταν άτυχος, καθώς στην αρχή - στα pits - δεν είχε φρένα (ήταν κρύα τα κάρμπον φρένα του) και πέρασε πάνω από την άσπρη γραμμή και αναγκαστικά έπρεπε να αφήσει τους αντιπάλους του να περάσουν πάλι μπροστά του, χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Στη συνέχεια ήταν δυνατός και σκαρφάλωσε ως το βάθρο, όμως οι δυο συμπατριώτες του είχαν ξεφύγει πολύ.

 

Ο Valentino Rossi είχε και αυτός καλό ρυθμό, αλλά από τα μέσα περίπου του αγώνα παγίωσε τη θέση του και δεν μπορούσε να πλησιάσει τους μπροστά. Πίσω του, στην πέμπτη θέση, ο πολύ καλός Andrea Iannone, με τον Aleix Espargaro να είναι αρκετά πιο πίσω. Ενδιαφέρον είχε η μάχη για την έβδομη θέση, με νικητή τον Pol Espargaro που επικράτησε των δυο εργοστασιακών Ducati.

 

O Dovi ήταν όγδοος, επικρατώντας της μάχης του με έναν επιθετικό Cal Crutchlow, ο οποίος για τρίτη φορά φέτος παίρνει θέση μέσα στη δεκάδα. Ο Βρετανός έκανε μια ύστατη προσπάθεια στο τέλος να περάσει τον ομόσταυλό του, αλλά απέτυχε χάνοντας μάλιστα και μια θέση από τον Alvaro Bautista που καραδοκούσε.

 

Δείτε τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Τα πράγματα αλλάζουν!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Χαρούμενος με το πρώτο μισό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα