• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Τα πράγματα αλλάζουν!
Είμαι χαρούμενος κι αισιόδοξος για το μέλλον!
Νέα 13/07/2014 - 23:49

Ο Jorge Lorenzo κατάφερε να ξεπεράσει τους φόβους του Assen και να επιστρέψει πάνω στο βάθρο, καταφέρνοντας να κερδίσει τον ομόσταυλό του για την τέταρτη θέση και από εκεί και πέρα να ανοίξει τη διαφορά.

 

«Απογοητεύτηκα μόλις είδα τη βροχή, διότι ήθελα στεγνό αγώνα. Ένοιωθα δυνατός και πιστεύω ότι θα πάλευα μ’ αυτόν και τον Dani. Η βροχή όμως ήρθε και οι περισσότεροι ακολουθήσαμε τον ίδιο δρόμο επιστροφής στα pits. Υπήρξε συνωστισμός με πολλούς οδηγούς σε μικρό χώρο».

 

Ο Lorenzo έκανε ένα λάθος στα pits, που τον ανάγκασε να σηκώσει το χέρι του και να αφήσει τους αντιπάλους του να τον περάσουν. Όπως εξήγησε στη συνέχεια, το λάθος δεν ήταν τελικά δικό του.

 

«Το χειρότερο ήταν ότι δεν είχα φρένα (σ.σ. ήταν κρύα τα carbon φρένα του) κι έτσι, για να αποφύγω την επαφή με άλλους, βγήκα νωρίς στην πίστα. Ήξερα ότι δεν επιτρεπόταν κι έτσι τους άφησα να με περάσουν», εξήγησε.

 

Στη συνέχεια κυνήγησε τους αντιπάλους του μπροστά και κατάφερε να ανέβει ως την τρίτη θέση, είχε χάσει όμως πολύτιμο χρόνο στην αρχή και δεν μπορούσε να προλάβει το δίδυμο του HRC.

 

«Δεν είχα πολύ εμπιστοσύνη στα νέα ελαστικά. Ήθελα δυο γύρους να τα ζεστάνω, ενώ παράλληλα ήμουν πολύ προσεχτικός στην προτελευταία στροφή που ήταν βρεγμένο κάτω. Όταν στέγνωσε τελείως η πίστα, ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος κι έβαλα τα δυνατά μου».

 

«Ο ρυθμός ήταν κοντά σ’ αυτόν του Dani και του Marc και μερικές φορές ένα-δυο δέκατα πιο αργός. Δεν είχα καλή αίσθηση στην προτελευταία στροφή σε όλο τον αγώνα, αλλά το να έχω περίπου τον ίδιο ρυθμό μ’ αυτούς και να είμαι δυνατός από πλευράς φυσικής κατάστασης, μετά τη δουλειά με τον προπονητή μου, με κάνει χαρούμενο κι αισιόδοξο για το μέλλον».

 

Η φετινή σεζόν είναι αναμφίβολα η χειρότερη της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία. Όμως, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, «...τα πράγματα αλλάζουν. Η άλλη εταιρεία είναι πολύ δυνατή για την ώρα σε όλες τις πίστες. Νομίζω όμως ότι κάνουμε καλή δουλειά. Δουλεύουν σκληρά για να βελτιώσουν τη μοτοσυκλέτα και πλησιάζουμε σε κάθε αγώνα. Χρειαζόμαστε το κάτι παραπάνω για να βρούμε αυτά τα ένα-δυο δέκατα».

 

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Μου κόστισε η στιγμή με τον Bradl!

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring: Νίκη απ’ τα pits για τον Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα