• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Επιτέλους νίκησα τον Marquez!
Τον συμπαθώ, αλλά το συναίσθημα είναι υπέροχο!
Νέα 17/08/2014 - 20:51

«Επιτέλους κατάφερα να κερδίσω τον Marquez», δήλωσε χαρούμενος στους παρευρισκομένους δημοσιογράφους ο Valentino Rossi, ο οποίος παρά τον τραυματισμό του στο μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού, έδωσε και κέρδισε μια ωραία μάχη με τον Marc Marquez για την τρίτη θέση.

«Συμπαθώ τον Marc , αλλά το συναίσθημα είναι υπέροχο... ειδικά μετά από 10 αγώνες! Ξεκινήσαμε το δεύτερο μισό με ακόμα ένα βάθρο και αυτό έχει σημασία. Αν κέρδιζα τον Marc αλλά ήμουν πέμπτος, δεν θα ήμουν τόσο χαρούμενος. Το βάθρο είναι πιο σημαντικό».

«Είμαι χαρούμενος με τον αγώνα. Είναι το καλύτερο κομμάτι, αναμφίβολα, του Σ/Κ. Ήταν δύσκολο για εμένα, διότι χτες έκανα το λάθος σ’ ένα σημαντικό σημείο, έπεσα κι από εκεί και πέρα ήταν σημαντικό να δοκιμάσουμε κάτι στη μοτοσυκλέτα, για να δω το ρυθμό μου».

«Επίσης τραυμάτισα το μικρό μου δάχτυλο. Ανησύχησα και ειδικά το πρωί, όταν δοκίμασα να μπω στην πίστα χωρίς ένεση και πονούσα πολύ. Ήταν δύσκολο να ελέγξω τη μοτοσυκλέτα. Δεν είχα πρόσφυση. Αλλά για τον αγώνα κάναμε μια διαφορετική “ρύθμιση” για το δάχτυλο (σ.σ. εννοεί την ένεση) αλλά και για τη μοτοσυκλέτα. Είχα καλό ρυθμό και μπορούσα να την οδηγήσω καλά».

Στη συνέχεια ο Valentino παρουσιάστηκε βέβαιος ότι η σημερινή εμφάνιση και η τέταρτη θέση του Marquez, δεν θα επηρεάσουν τον 21χρονο Παγκόσμιο Πρωταθλητή για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

«Σήμερα ο Marc δεν είχε 100% καλό set-up... επιτέλους!! Κι αυτό το λέω επειδή σ’ εμάς συνέβη αρκετές φορές, αλλά ο Marc ήταν πάντα πολύ δυνατός την ημέρα του αγώνα. Σήμερα δεν κατάφερε να οδηγήσει στο όριο όπως συνήθως. Είχε θέμα με το στήσιμο νομίζω. Πάντως πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει στο μέλλον. Ξέρει ότι και η ήττα είναι μέσα στο παιχνίδι».

«Έκανε ένα λάθος - ίσως - στο στήσιμο το Σ/Κ και αυτά συμβαίνουν στο MotoGP . Αν δεν είσαι 100% έτοιμος, αν έχεις το παραμικρό πρόβλημα, τότε μένεις πίσω. Σε όλο το τριήμερο πρέπει να πάρει πάρα πολλές αποφάσεις με την ομάδα σου για το στήσιμο της μοτοσυκλέτας. Υπάρχουν 4 ή 5 σημαντικές στιγμές, για να φτάσεις δυνατός στον αγώνα. Αν κάνεις το λάθος και οι αντίπαλοί σου βρουν το δρόμο τους, τότε η οποιαδήποτε πίστα θα είναι καλή γι’ αυτούς».

Φυσικά ο απολαυστικός Rossi δεν έχασε την ευκαιρία και αστειεύτηκε λέγοντας:«Για εμένα, από σήμερα, το Πρωτάθλημα είναι επισήμως και πάλι ανοιχτό! Πλέον ο Marc δεν είναι τόσο μακριά. Είμαι πίσω του λιγότερο από 100 βαθμούς!»

«Προσωπικά πάντα δίνω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου. Δεν είμαι πολύ πίσω από τον Dani, αλλά στους τελευταίους αγώνες έχει πάρει περισσότερους βαθμούς. Ο Jorge είναι πίσω μου, αλλά όχι τόσο πολύ».

«Όσο για το δάχτυλο, είχα πρόβλημα μόνο στην αρχή του αγώνα, στους πρώτους γύρους. Ήταν δύσκολο με τον συμπλέκτη και δεν ήμουν και αρκετά επιθετικός στα φρένα κι έτσι έχασα - στην αρχή - επαφή με τον Jorge και τον Dani. Μετά όμως δεν είχα πρόβλημα. Δεν πονούσα».

Ο Rossi ήταν χαρούμενος με την πρόοδο της Μ1, ωστόσο ο πρώτος στόχος παραμένει να κερδίσει τις Honda, που έχουν καταφέρει να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στους πρώτους έντεκα αγώνες της σεζόν.

«Σίγουρα η Μ1 είναι μια πολύ, πάρα πολύ καλή μοτοσυκλέτα και πιστεύω ότι με την ομάδα μου δουλεύουμε πολύ καλά, όπως και σε συνεργασία με τον Jorge. Και οι δυο ομάδες μαζί. Πάντα προσπαθούμε να τη βελτιώσουμε και πάντα βρίσκουμε μικρές λεπτομέρειες προς το καλύτερο».

«Μετά το ζέσταμα σήμερα, κάναμε μια πολύ καλή αλλαγή κι έτσι καταφέραμε να βάλουμε τις δυο M1 στο βάθρο για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα. Είναι καλό αποτέλεσμα, αλλά στόχος μας είναι να κερδίσουμε την Honda που έχει επικρατήσει σε όλους τους αγώνες μέχρι στιγμής.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Μου έφυγε ένα βάρος!

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Ξεχωριστό συναίσθημα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα