• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
HRC: Η αλλαγή ελαστικών το 2016;
Μια χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία!
Νέα 25/08/2014 - 15:15

Η Honda φοβάται ότι με την αλλαγή της μονομάρκας το 2016, με την Michelin να παίρνει τη θέση της Bridgestone, το κόστος εξέλιξης θα ανεβεί πολύ!

Άλλωστε, όλα τα εργοστάσια θα πρέπει να προσαρμόσουν τις μοτοσυκλέτες τους στα ελαστικά του νέου κατασκευαστή, με την Bridgestone να αποχωρεί στο τέλος της σεζόν.

Ο αντιπρόεδρος του HRC, Shuhei Nakamoto, φοβάται ότι η μετάβαση αυτή θα είναι ακριβή και πολύχρονη, με την Honda να ξεκινά δοκιμές των νέων ελαστικών στα τέλη του μήνα.

«Ξοδέψαμε πολύ χρόνο στο να κατανοήσουμε τα ελαστικά της Bridgestone και δοκιμάσαμε πολλά πλαίσια, ψαλίδια κι επιλογές στη γεωμετρία για να έχουμε αποτέλεσμα. Έτσι, με την αλλαγή αύτη θα πρέπει πάλι να κάνουμε δοκιμές σ’ όλους αυτούς τους τομείς. Αυτό θέλει χρόνο, είναι μεγάλη δουλειά και θέλει πολλά χρήματα», εξήγησε ο Nakamoto.

«Ακόμα μαθαίνουμε τα ελαστικά της Bridgestone, ειδικά όταν αλλάζει η κατασκευή. Θεωρώ ότι είμαστε σε σημείο που τα κατανοούμε στο 80%. Στο 70% πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί με την Yamaha, αλλά στο 50% δεν θα μπορούμε να τους κερδίζουμε και τα αποτελέσματα που έχουμε τώρα θα άλλαζαν, παρά το ότι ο Marquez είναι ένας πολύ καλός οδηγός. Αν κατανοήσουμε το 70% των νέων ελαστικών για το 2016, θα είμαστε ικανοποιημένοι».

Επόμενο άρθρο »

SBK: Δεν αντικαθίσταται η Ν.Αφρική!

« Προηγούμενο άρθρο

H Ducati «βλέπει» Redding!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα