• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Αποκλείστηκε η Bimota!
Δεν κατάφερε να πάρει την homologation
Νέα 28/08/2014 - 14:25

Η Bimota επιβεβαίωσε κι επίσημα ότι δεν θα συνεχίσει στους εναπομείναντες γύρους του Πρωταθλήματος των SBK, μιας και δεν κατάφερε να φτάσει τον επιθυμητό αριθμό μοτοσυκλετών για να πάρει την homologation.

Η ιταλική φίρμα επέστρεψε στα SBK φέτος με μια μοτοσυκλέτα BB3 και κινητήρα της BMW, αλλά τα ερωτηματικά για το αν θα κατάφερνε να πάρει την homologation είχαν τεθεί από πολύ νωρίς.

Μια αλλαγή στο σχετικό κανονισμό, έριξε τον αριθμό των απαιτούμενων μοτοσυκλετών στις 125, ωστόσο η Bimota - μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας - κατάφερε να ετοιμάσει και να πουλήσει μόνο 30.

«Μόλις 10 μήνες μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας και όντας νέοι ιδιοκτήτες, δεχτήκαμε την πρόκληση και φέραμε στο Πρωτάθλημα μια ιστορική και σημαντική φίρμα. Γι’ αυτό είμαστε πολύ υπερήφανοι», έγραψε ο Πρόεδρος της Bimota, Marco Chiancianesi.

Θυμίζουμε ότι η Bimota συμμετείχε στο Πρωτάθλημα αλλά δεν μπορούσε να κατοχυρώσει βαθμούς και παρά τη σχετική μικρή εξέλιξη, αποδείχτηκε ένας υπολογίσιμος αντίπαλος για τις EVO μοτοσυκλέτες, στα χέρια τόσο του Ayrton Badovini, όσο και του Christian Iddon.

Μάλιστα, η Bimota είχε καταφέρει να πάρει πέντε νίκες στην υποκατηγορία και αν μετρούσαν οι βαθμοί της θα ήταν σε θέση να διεκδικήσει τον άτυπο τίτλο της καλύτερης EVO μοτοσυκλέτας στο φετινό Πρωτάθλημα!

Να σημειωθεί ότι θεωρητικά, αν καταφέρει να φτάσει τις 125 μοτοσυκλέτες στην παραγωγή, θα τους επιτραπεί η συμμετοχή και πάλι, με το στόχο όμως για την επόμενη σεζόν να φτάνει τις 250 μοτοσυκλέτες και στη συνέχεια τις 1000 μετά το τέλος της δεύτερης χρονιάς.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Ο βασιλιάς των κερμπ!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Ο κυρίαρχος του Silverstone!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα