• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Ο βασιλιάς των κερμπ!
Κάποιες φορές έχει καλύτερη πρόσφυση εκεί απ’ ότι στην πίστα!
Νέα 28/08/2014 - 15:11

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του στυλ του Marc Marquez, είναι το πόσο πολύ χρησιμοποιεί ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής τα κερμπ της εκάστοτε πίστας που επισκέπτεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ένα στυλ που ξεκινούν να μιμούνται ολοένα και περισσότεροι αναβάτες.

«Ναι, τώρα πια όλοι προσπαθούν να το κάνουν! Για να κόψω τις στροφές, ναι είναι αλήθεια ότι μ’ αρέσει να χρησιμοποιώ τα κέρμπ», παραδέχτηκε ο 21χρονος άσος. Το ξεχωριστό αυτό στυλ δεν είναι εντελώς καινούργιο στο χώρο του MotoGP, μιας και ο Casey Stoner ήταν αυτός που το πρωτοξεκίνησε.

«Στη Moto 2 ξεκίνησα να το κάνω. Στη μικρότερη κατηγορία είναι αδύνατον να το κάνεις, επειδή ο τροχός είναι μικρός και νοιώθεις όλο το κερμπ και είναι αδύνατον να διατηρήσει την ταχύτητά σου. Το ξεκίνησα στην Moto2 και για να είμαι ειλικρινής, το έκανα επειδή είδα τον Casey να το κάνει!»

«Τώρα στο MotoGP είναι πολύ πιο εύκολο, αλλά εξαρτάται πάντα από την πίστα και το είδος των κερμπ (σ.σ. θυμίζουμε πόσο είχαν προβληματίσει τον Marquez τα ψηλά κερμπ της Καταλονίας)», πρόσθεσε ο Marquez.

Την ώρα που οι περισσότεροι ακόμα είναι διστακτικοί να εφαρμόσουν εκτεταμένα ένα τέτοιο εγχείρημα, ο Marquez επιμένει ότι μερικές φορές έχει καλύτερη πρόσφυση στα κερμπ, παρά στην πίστα!

«Είναι λίγο παράξενο, διότι κάποιες φορές η πρόσφυση στα κερμπ είναι καλύτερη από την πίστα! Γενικά πάντως είναι δύσκολο. Σε κάποιες στροφές, την Πέμπτη με το σκούτερ, λέω ότι εδώ θα κόψω πάνω από τα κερμπ, αλλά πάνω στη μοτοσυκλέτα κάτι τέτοιο είναι αδύνατον και ακολουθώ την κανονική γραμμή».

Επόμενο άρθρο »

Ducati: Σημαντική αναβάθμιση στην Aragon!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Αποκλείστηκε η Bimota!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα