• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία Αγώνας: Grande Vale!
Δραματικός αγώνας, πολλές πτώσεις και μόνο 14 τερμάτισαν!
Νέα 19/10/2014 - 09:34

Ένας από τους πιο ωραίους αγώνες της φετινής χρονιάς είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο Phillip Island, εκεί όπου οι πολλές πτώσεις ήταν το βασικό χαρακτηριστικό του αγώνα, καθώς το 39% του grid δεν τερμάτισε!

Εννέα από τους 23 οδηγούς επέστρεψαν στα γκαράζ της ομάδας τους άπραγοι, την ώρα που ένας καταπληκτικός Valentino Rossi έπαιρνε τη δεύτερη φετινή του νίκη κι έγινε - μαζί με τον Lorenzo - ο δεύτερος αναβάτης με περισσότερες από μια νίκες το 2014!

Παράλληλα, ο Rossi χάρισε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στην Yamaha, στους τέσσερεις τελευταίους αγώνες ενώ διεύρυνε στα 18χρ και 62 ημέρες τη χρονολογική διαφορά του από την πρώτη του ως την τελευταία του νίκη!

Ο Ιταλός έκανε καλή εκκίνηση κι ενώ έβλεπε τον Lorenzo και τον Marquez να ξεφεύγουν, έκανε την αποφασιστική κίνηση και πέρασε πολύ γρήγορα τους δυο οδηγούς της Tech3 μπροστά του. Ο Vale είχε καλό ρυθμό όλο το Σ/Κ και κατάφερε να κρατηθεί κοντά στους δυο πρώτους. Αυτό ήταν το σημείο που έκρινε τον αγώνα!

Ο Jorge Lorenzo - με το έξτρα μαλακό μπροστινό, όπως και ο Rossi - κατέστρεψε το μπροστινό του και ήδη από τον έκτο γύρο άρχιζε να γυρίζει πολύ χαμηλότερα από τους αντιπάλους του! Δεν μπορούσε να ακολουθήσει, αν και έδωσε μάχη με τον Rossi, ουσιαστικά καθυστερώντας τον Ιταλό που - έστω και αργά - ξεμπέρδεψε μαζί του.

Οι μάχες των δυο Yamaha είχαν δώσει ένα άνετο προβάδισμα στον Marquez, ο οποίος το μόνο που είχε να κάνει ήταν να διαχειριστεί τη διαφορά του και να πάρει την 12η φετινή του νίκη. Ωστόσο, 10 γύρους πριν από το τέλος ήρθε μια ακόμη πτώση για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή!

Χωρίς να πιέζεται, ο Marquez έχασε τον έλεγχο όταν το μπροστινό του «τον έστειλε» και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για πρώτη φορά φέτος! Η φύση της πίστας, η χαμηλή θερμοκρασία και το ασύμμετρο μπροστινό που είχε επιλέξει ο Ισπανός, συνέβαλαν στο τρίτο του λάθος στους τέσσερεις τελευταίους αγώνες!

Ο ομόσταυλός του, ο Dani Pedrosa, εγκατέλειψε και αυτός τον αγώνα (για πρώτη φορά φέτος) καθώς ο Iannone τον χτύπησε στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του. Ο Dani συνέχισε για λίγο, αλλά αργότερα αναγκάστηκε να επιστρέψει στα pits, ολοκληρώνοντας ένα καταστροφικό Σ/Κ για την Honda, που για πρώτη φορά φέτος δεν είχε κανέναν εκπρόσωπό της στο βάθρο!

Το παραπάνω περιστατικό ανάμεσα σε Iannone και Pedrosa θα εξεταστεί από την Επιτροπή Αγώνων, αλλά δεν θα είναι και το μόνο. Ο Stefan Bradl έκανε καλό αγώνα, αλλά σ’ ένα χρονικό σημείο υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του. Μπήκε πολύ δυνατά στα φρένα μιας στροφής και προσπάθησε να περάσει τρεις αντιπάλους του, εμβολίζοντας ουσιαστικά τον Aleix Espargaro!

Το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του τελευταίου καταστράφηκε και μετά από λίγο εγκατέλειψε τον αγώνα! Προς το παρόν η μάχη για την έκτη θέση στη βαθμολογία φαινόταν ότι θα πήγαινε - προσωρινά - στον Pol Espargaro, ο οποίος κυνηγούσε να πιάσει τον Lorenzo για τη δεύτερη θέση!

Ο Pol ήξερε ότι ήταν εμφανώς πιο γρήγορος από τον συμπατριώτη του, αλλά στην προσπάθειά του να τα δώσει όλα και να τον φτάσει, έκανε το λάθος κι έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία. Αντίθετα αυτό ακριβώς έκανε ο Bradley Smith, αν και ο ίδιος δεν μπορούσε να πιστέψει την εξέλιξη του σημερινού αγώνα!

Περνώντας τη γραμμή τερματισμού δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι μπροστά του ήταν μόνο το δίδυμο της εργοστασιακής Movistar Yamaha! Έτσι, ο Βρετανός - που θα παραμείνει για μια ακόμη σεζόν στο γκαράζ της Tech3 - χάρισε στην ομάδα το πρώτο της φετινό βάθρο!

Μεγάλος άτυχοςτης ημέρας ένας καταπληκτικός Cal Crutchlow, ο οποίος - στην GP14 μάλιστα - έκανε φοβερό αγώνα και είχε ανέβει ως τη δεύτερη θέση, ξεπερνώντας με ευκολία τον Jorge Lorenzo. Δεν απέφυγε όμως ούτε αυτός την πτώση, σκορπίζοντας απογοήτευση στους ανθρώπους του γκαράζ του.

Με τις πολλές πτώσεις μπροστά, ανέβηκαν σε θέση μερικοί οδηγοί όπως ο Hector Barbera, που πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα (Ducati) κατάφερε να πάρει την καλύτερη θέση της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία!

Ο Ισπανός τερμάτισε 5ος, πίσω από τον Dovizioso και μπροστά από τους Bautista, Redding (ισοφάρισε την καλύτερή του θέση στην κατηγορία, 7ος), Hiro Aoyama, Alex de Angelis και Nicky Hayden!

Επόμενο άρθρο »

Αυστραλία Moto2: Τρίτη φετινή νίκη για Vinales!

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Άλλαξα λίγο το στυλ μου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα