• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Ήθελα νίκη α λα Doohan!
Έπεσα όμως όπως και αυτός το 1997!
Νέα 19/10/2014 - 14:48

Ο Marc Marquez έδειχνε ότι ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο σημερινό αγώνα του Phillip Island κι έχοντας μια διαφορά 4 δευτ. από τον δεύτερο, δέκα γύρους πριν από το τέλος, έδειχνε ότι μόνο ένα λάθος θα του στερούσε τη νίκη!

Δυστυχώς για τον Ισπανό του HRC αυτό ήρθε και τον εμπόδισε να τερματίσει - για πρώτη φορά φέτος αγώνα - ενώ ήταν σε πορεία ισοφάρισης των 12 νικών του Mick Doohan σε μια σεζόν!

«Πίεσα πολύ από την αρχή, αλλά μετά είδα ότι ήταν δύσκολο να ανεβάσω θερμοκρασία στη δεξιά πλευρά του ελαστικού. Η πτώση ήταν περίεργη. Σ’ εκείνο το σημείο - και συγκρίναμε την τηλεμετρία - ήμουν πιο αργός, αλλά μου κλείδωσε το μπροστινό», σχολίασε ο Marquez, ο οποίος σε αντίθεση με τις δυο Yamaha πίσω του, φόρεσε το ασύμμετρο μπροστινό ελαστικό.

«Ξέραμε ότι υπήρχε ρίσκο στην επιλογή μας για το μπροστινό ελαστικό, το ασύμμετρο. Το θέμα είναι ότι με την Honda δεν θα μπορούσαμε να τελειώσουμε τον αγώνα με το έξτρα μαλακό. Ακόμα κι ο Lorenzo φαινόταν ότι δυσκολευόταν. Με την Honda, το έξτρα μαλακό θα είχε καταστραφεί μετά από 10 γύρους και ουσιαστικά δεν είχαμε άλλη επιλογή».

«Στους πρώτους γύρους, πίεζα πραγματικά πολύ στα σημεία φρεναρίσματος. Μετά όμως προσπαθούσα να φρενάρω πιο νωρίς, αλλά έτσι δεν ζεσταινόταν αρκετά το ελαστικό κι έτσι έπεσα. Όταν είχα δει τα 4δ διαφοράς σε 15 μόλις γύρους, κατάλαβα ότι έκανα καλό αγώνα...».

Όταν ερωτήθηκε μάλιστα αν είχε αλλάξει κάτι στο σημερινό αγώνα, αποκρίθηκε γελώντας: «Προσπαθούσα να κερδίσω α λα Doohan! Στο τέλος όμως τα κατάφερα όπως ο Doohan, ο οποίος προηγούνταν εδώ στην πρώτη στροφή κι έπεσε (σ.σ. το 1997)».

«Πίεσα στην αρχή για να κάνω τη διαφορά και τα κατάφερα. Μετά, στο πιο εύκολο σημείο του αγώνα, έπεσα! Το σημαντικό είναι ότι στο πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα, στην αρχή, όπου συνήθως η Yamaha είναι δυνατή, ήμασταν πραγματικά πολύ δυνατοί».

«Αποκτήσαμε εμπειρία για τη νέα σεζόν, αλλά φυσικά όταν αγωνίζεσαι χωρίς πίεση δοκιμάζεις διάφορα πράγματα και πολλά μπορεί να συμβούν», ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο Marquez, ο οποίος θα έχει δυο ακόμα ευκαιρίες να ισοφαρίσει (ή και να καταρρίψει) το ρεκόρ των 12 νικών του Mick Doohan.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Σε κάθε γύρο ήμουν και χειρότερα!

« Προηγούμενο άρθρο

Θρίαμβος 9 χρόνια μετά για τον Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα