• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αποχαιρετά τη Forward ο Espargaro
Δεν θα κάνει έκτακτη συμμετοχή ο Edwards
Νέα 06/11/2014 - 10:59

Ο Aleix Espargaro θα ολοκληρώσει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, παίρνοντας μέρος στο Γύρο στη Βαλένθια για τελευταία φορά με τα χρώματα της Forward Racing!

Αν και στην αρχή φάνηκε να μετανοιώνει την απόφασή του να αφήσει τον Aspar και να πάει στην ομάδα που θα είχε την OPEN Yamaha για το 2014, ο Ισπανός άσος κατάφερε να πάρει την πρώτη pole position (στο Assen) και το πρώτο βάθρο (στην Aragon) της καριέρας του!

Παράλληλα, έχει ήδη εξασφαλίσει τον άτυπο τίτλο της καλύτερης OPEN μοτοσυκλέτας στο Πρωτάθλημα, όντας όγδοος στη βαθμολογία, ενώ μπορεί να διεκδικήσει και την έκτη θέση στον τελευταίο αγώνα της σεζόν.

«Η Βαλένθια είναι μια μικρή πίστα, αργή, αλλά τεχνικά απαιτητική», σχολίασε ο Aleix Espargaro, ο οποίος του χρόνου θα εξελίσσει την εργοστασιακή GSX-RR της Suzuki, μαζί με τον Maverick Vinales.

«Δεν είναι από τις αγαπημένες μου πίστες, αλλά είναι πάντα ωραίο να αγωνίζεσαι εδώ, σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Θα είναι και ο τελευταίος μου αγώνας με την ομάδα κι ελπίζω να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα, για να τους ευχαριστήσω για την εξαιρετική σεζόν», σχολίασε ο Espargaro.

Ο Ισπανός θα έχει δίπλα του τον Alex de Angelis και όχι τον Colin Edwards, ο οποίος αποσύρθηκε μετά το Γύρο της Indianapolis, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον δούμε τουλάχιστον για μια τελευταία φορά στη Βαλένθια.

Αυτό όμως δεν θα γίνει. Αφενός η Yamaha - μέσω του Jarvis - ξεκαθάρισε ότι δεν δίνει άλλη μοτοσυκλέτα, αφετέρου ο Cuzari (το αφεντικό της Forward Racing) δήλωσε ότι δεν έχει τα λεφτά να υποστηρίξει μια έκτακτη συμμετοχή.

Ο Edwards είναι επίσημα πια δοκιμαστής της Yamaha, ενώ βοηθά παράλληλα και στην εξέλιξη των ελαστικών της Michelin, του κατασκευαστή που θα αντικαταστήσει τη Bridgestone στη μεγάλη κατηγορία το 2016.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Κυνηγώντας τη 2η θέση!

« Προηγούμενο άρθρο

De Puniet: Μόνο με δορυφορική ομάδα...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα