• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia Moto3: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Α.Marquez!
Εξασφάλισε τον Τίτλο τερματίζοντας 3ος, με τον Miller νικητή
Νέα 09/11/2014 - 17:02

Με τον πλέον αντάξιο τρόπο έκλεισε η αυλαία της Moto3, καθώς πριν από μερικά λεπτά ολοκληρώθηκε ένας από τους πλέον δυνατούς και συναρπαστικούς αγώνες στην ιστορία της κατηγορίας!

Alex Marquez και Jack Miller είχαν την ευκαιρία να στεφθούν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, με τη διαφορά των 11 βαθμών να δίνει ένα προβάδισμα στον πρώτο. Η εκκίνηση ήταν δυνατή για τον Miller, ο οποίος πολύ γρήγορα πήρε κεφάλι στον αγώνα!

Ο Αυστραλός ήθελε μόνο τη νίκη, ενώ ο Marquez θα έπρεπε να τερματίσει εκτός βάθρου για να χάσει τον Τίτλο!

Κάτω από την ηλιόλουστη πίστα της Valencia, ο τελευταίος αγώνας της σεζόν δεν μας απογοήτευσε, μια επική μάχη με δυνατές μάχες, στρατηγικές και προσπεράσματα που έκοβαν την ανάσα!

Ο Alex Marquez όμως ήταν αυτός που κατάφερε - για δυο μόλις βαθμούς - να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής, όντας ο 5ος πιο μικρός σε ηλικία αναβάτης που εξασφαλίζει τον Τίτλο και μαζί με τον αδερφό του Marc, τα μοναδικά αδέρφια που κερδίζουν Τίτλους την ίδια χρονιά!

Ο Jack Miller από την άλλη έκανε ό,τι μπορούσε, κέρδισε τον αγώνα, αλλά χρειαζόταν κι ένα άσχημο αποτέλεσμα από τον αντίπαλό του. Η εκκίνηση του Αυστραλού ήταν ενδεικτική των προθέσεών του, με τον Marquez να πέφτει πέμπτος.

Ένα μικρό γκρουπ τεσσάρων οδηγών ξέφυγε σχεδόν από την αρχή, όμως στη συνέχεια τους Miller, Vinales, Antonelli και Marquez, έφτασαν ακόμα πέντε οδηγοί.

Πέντε γύρους πριν το τέλος, ο Miller είχε μια στιγμή στην Κ1, ενώ την ίδια ώρα ο Marquez έκανε ένα επιθετικό πέρασμα στον αντίπαλό του, με αποτέλεσμα και οι δυο να χάσουν μερικές θέσεις! Ο Miller απάντησε μερικές στροφές αργότερα κι έβγαλε εκτός γραμμής τον Marquez!

Στη συνέχεια ο Miller ήταν πάρα πολύ δυνατός και κατάφερε να προλάβει τον εντυπωσιακό Isaac Vinales στην πρώτη θέση και να τον περάσει! Ο Vinales περνούσε συχνά τον Αυστραλό στο τέλος της ευθείας, αλλά έχανε στα φρένα από τον αντίπαλό του και στο τέλος πήρε τη δεύτερη θέση. Εξαιρετικός ήταν και ο Danny Kent, ο οποίος έκανε το έργο του Marquez πολύ δύσκολο μέχρι το τέλος, καθώς τον απειλούσε για την 3η θέση!

Ωστόσο στον τελευταίο γύρο έκανε κάποιο λάθος κι έμεινε πίσω στις τελευταίες στροφές, χάνοντας την ευκαιρία να βοηθήσει τον Miller (ΚΤΜ και οι δυο) και να ρίξει τέταρτο τον Marquez, ο οποίος πήρε άξια τον Τίτλο του Πρωταθλητή.

Ο Alex Rins πήρε την πέμπτη θέση, μπροστά από τον Efren Vazquez, κάτι που σημαίνει ότι είχαμε τέσσερεις Ισπανούς στην πρώτη δεκάδα. Ο poleman Antonelli είχε την ευκαιρία να πάρει το πρώτο του βάθρο, ωστόσο ήταν πολύ επιθετικός κι έχασε αρκετές θέσεις στο τέλος.

Την επιθετικότητα του Antonelli παραλίγο να «πληρώσει» ο Alex Marquez, τον οποίο ο Ιταλός είχε κοντά του στις παράτολμες ενέργειές του. Στο τέλος συμβιβάστηκε με την έβδομη θέση, ακολουθούμενος από τους Miguel Oliveira, Brad Binder και Karel Hanika.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Η κακή μου τύχη έχει όνομα!

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia: 13η νίκη και τυχερή για Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα