• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: Η συνέντευξη τύπου
Όλα έτοιμα για τη Γαλλική πρόκληση!
Νέα 14/05/2015 - 23:50

Το paddock του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος επισκέπτεται το Le Mans αυτό το Σ/Κ και ο 5ος Γύρος της σεζόν ξεκίνησε κι επίσημα με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης.

 

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Valentino Rossi, ο οποίος έχει τρεις νίκες στη Γαλλική πίστα, σχολίασε:

 

«Ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν, ειδικά με τις δυο νίκες και διότι είμαι πάντα στο βάθρο, κάτι σημαντικό για το Πρωτάθλημα».

 

«Ο Jorge ξεκίνησε με δυσκολίες στο Πρωτάθλημα, ωστόσο η νίκη του και η παρουσία του στη Jerez ήταν φανταστική!»

 

«Στο Le Mans είναι πάντα γρήγορος, ενώ είναι μια πίστα που ταιριάζει πολύ και στην Yamaha. Πέρυσι ο Marc ήταν πιο γρήγορος, αλλά θα δούμε αν φέτος θα είμαστε πιο κοντά».

 

«Δεν είναι από τις καλύτερές μου πίστες, δεν έχει καλή πρόσφυση και ο καιρός είναι ένα θέμα».

 

«Κάνει κρύο το πρωί κι έχει χαμηλή θερμοκρασία το απόγευμα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις το μαλακό για καλύτερη πρόσφυση».

 

Ο Andrea Dovizioso έχει εφτά βάθρα στην πίστα του Le Mans και μια νίκη το 2004, τη χρονιά που πήρε τον Παγκόσμιο Τίτλο (125cc). Ισχυρίστηκε ότι το πρόσφατο τεστ που έκανε στο Mugello, θα αποδειχθεί πολύτιμο για το Γύρο αυτόν.

 

«Το τεστ στο Mugello ήταν σημαντικό. Στην Jerez πήραμε λάθος δρόμο και δεν ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί. Είμαι χαρούμενος όμως, διότι τώρα ερχόμαστε εδώ με καλύτερη αίσθηση απ’ ότι στην Jerez».

 

Ο απόλυτος κυρίαρχος στην Jerez, Jorge Lorenzo, ελπίζει ότι θα κάνει μια παρόμοια εμφάνιση και στην Γαλλία.

 

«Στην Jerez όλα ήταν τέλεια από την αρχή. Το Le Mans όμως είναι διαφορετική υπόθεση και τα πάντα μπορούν ν’ αλλάξουν. Στην Jerez όμως ήμουν καλός στην είσοδο των στροφών κι αν είμαι καλός εκεί και στο Le Mans, θα είμαι ανταγωνιστικός».

 

«Ιστορικά η πίστα είναι καλή για την Yamaha, πέρυσι ο Marc ήταν δυνατός, αλλά ήμασταν στο βάθρο. Φέτος η Yamaha είναι καλύτερη και θεωρώ ότι έχουμε μια σπουδαία ευκαιρία».

 

Η συγκεκριμένη πίστα μπορεί να μην συγκαταλέγεται στις αγαπημένες του Marc Marquez, ωστόσο τα αποτελέσματα του Ισπανού μιλούν από μόνα τους.

 

«Πριν έξι χρόνια πήρα την πρώτη μου pole position εδώ. Η πρώτη μου νίκη στην Moto2 ήταν επίσης εδώ. Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, αλλά έχω πάρει καλά αποτελέσματα».

 

«Πέρυσι ήμουν εδώ σε μια εντελώς διαφορετική θέση ως προς τη βαθμολογία, όμως έχουμε μπροστά μας ακόμα 14 Γύρους κι έτσι δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός».

 

Μιλώντας για το μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού, είπε:

 

«Το δάχτυλο είναι στο 100%. Είναι λίγο μεγαλύτερο απ’ ότι συνήθως (σ.σ. γελάει) αλλά η δύναμη έχει επιστρέψει».

 

Ο 23χρονος Pol Espargaro είχε πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα της πρώτης του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, στην πίστα του Le Mans πέρυσι όταν είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση.

 

«Στην Jerez ανακτήσαμε λίγη από την εμπιστοσύνη μας και νομίζω ότι έχουμε καλή αίσθηση ερχόμενοι στο GP της ομάδας μας. Ελπίζουμε να πετύχουμε κάτι παρόμοιο με πέρυσι».

 

«Μ’ αρέσει η πίστα. Είχα καλά αποτελέσματα εδώ στα 125cc και στην Moto2 και πέρυσι στη MotoGP έκανα την έκπληξη. Αυτό θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε και φέτος».

 

Ο Johann Jarco μίλησε για τον ενθουσιασμό του ενόψει του GP μέσα στην πατρίδα του, ειδικά μάλιστα μιας κι έχουν περάσει 11 χρόνια από την τελευταία φορά που ένας Γάλλος έφτανε στο Γαλλικό GP επικεφαλής στη βαθμολογία.

 

«Δεν νιώθω ιδιαίτερα πιεσμένος. Το προβάδισμα των 16 βαθμών είναι καλό, αλλά θέλω να κρατήσω αυτή τη νοοτροπία και να διασκεδάζω όταν είμαι πάνω στη μοτοσυκλέτα».

Επόμενο άρθρο »

Α.Espargaro: Επιτέλους βελτίωση στα φρένα!

« Προηγούμενο άρθρο

Αναβάθμιση για Barbera

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα