• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello Moto3: Έγραψε ιστορία ο Oliveira!
Στο βάθρο μαζί του και οι Kent και Fenati!
Νέα 31/05/2015 - 13:20

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για μοτοσυκλέτα της KTM, μετά τις τέσσερεις συνεχόμενες νίκες της Honda στην αρχή της σεζόν και αυτή τη φορά ο μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Miguel Oliveira!

 

Ο Oliveira έγραψε ιστορία, καθώς είναι ο πρώτος Πορτογάλος που κερδίζει GP και θα θυμάται για χρόνια το Mugello, την πίστα όπου κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του, κάνοντας πραγματικά έναν πάρα πολύ καλό αγώνα!

 

Το χαρακτηριστικό της Moto3 είναι το slipstream και το σκηνικό γνώριμο από την αρχή του Πρωταθλήματος, με αρκετούς αναβάτες να το εκμεταλλεύονται στο τέλος της ευθείας της γραμμής εκκίνησης/τερματισμού για να κερδίσουν μερικά δέκατα και παράλληλα μια θέση πιο μπροστά.

 

Σήμερα όμως ο Oliveira ήταν πάρα πολύ δυνατός στην τελευταία στροφή της πίστας και παρά το ότι δεν ήθελε να είναι αυτός που θα έστριβε πρώτος εκεί στον τελευταίο γύρο, δεν είχε πολλά περιθώρια όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

 

Κράτησε όμως τη δυναμική του και πήρε μια σπουδαία νίκη, 71 μόλις χιλιοστά μπροστά από τον Danny Kent! Ο Βρετανός έπεσε μέχρι και την 14η θέση σ’ ένα σημείο του αγώνα, όμως κατάφερε στο τέλος να προσθέσει ακόμα ένα βάθρο στο ενεργητικό του, το πέμπτο στους έξι πρώτους αγώνες.

 

Στο βάθρο ανέβηκε και ο Romano Fenati, ο οποίος ξεκίνησε δυνατά αλλά στη συνέχεια έχασε μερικές θέσεις. Το μπροστινό γκρουπ των οδηγών όμως που διεκδικούσαν θέσεις βάθρου ήταν τεράστιο κι έφτασε ακόμα και τους 15!

 

Πίσω από τον Fenati ακολούθησαν τρεις συμπατριώτες του, με τον Francesco Bagnaia να είναι ο πιο απογοητευμένος απ’ όλους. Ο εκπληκτικός στο Le Mans αναβάτης της Mahindra ήταν εντυπωσιακός και σήμερα, αν και δεν κατάφερε για μόλις 3 χιλιοστά να πάρει ένα δεύτερο συνεχόμενο βάθρο!

 

Οι Efren Vazquez και Karel Hanika έκαναν καλό αγώνα μέχρι το τέλος, ωστόσο στον τελευταίο γύρο του αγώνα - κι ενώ πάλευαν κι αυτοί για μια θέση στο βάθρο - είχαν μια πτώση.

 

Ίδια μοίρα περίμενε και τον Quartararo νωρίτερα, με τον Γάλλο να πέφτει για δεύτερη φορά, μετά τις κατατακτήριες και να μένει χωρίς βαθμούς για δεύτερο συνεχόμενο Γύρο.

Επόμενο άρθρο »

Έκπληξη η 2η θέση για τον Iannone!

« Προηγούμενο άρθρο

Πέρα απ’ το όριο ο Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα