• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έμειναν οι εργοστασιακοί στο Mugello
Καλοί οι χρόνοι στο τεστ της Michelin
Νέα 02/06/2015 - 10:26

Η εξέλιξη για την Michelin συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και χτες, μια ημέρα μετά τον αγώνα στο Mugello, οι εργοστασιακοί αναβάτες έμειναν στην Ιταλική πίστα για μια ημέρα δοκιμών με τα ελαστικά του Γάλλου κατασκευαστή.

 

Φυσικά οι δοκιμαστές των εργοστασίων δοκιμάζουν συνεχώς μέσα στη σεζόν τα ελαστικά της Michelin, ωστόσο για τους εργοστασιακούς αναβάτες ήταν μόλις η δεύτερη φορά - μετά την Sepang2 - που τα φόρεσαν.

 

Αυτοί που έμειναν χτες ήταν οι Marc Marquez, Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo, Valentino Rossi, Alvaro Bautista, Andrea Dovizioso και ο Michele Pirro, ο δοκιμαστής της Ducati.

 

Το μεγαλύτερο βάρος, βάσει και των πρώτων συμπερασμάτων που είχαν βγει από το δεύτερο χειμερινό τεστ στην πίστα της Μαλαισίας (Sepang2), έπεσε στο μπροστινό του κατασκευαστή. Σ’ αυτό πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν στην Michelin, όπως φάνηκε και από τις πτώσεις χτες των Rossi, Lorenzo και Marquez.

 

«Ήμασταν εδώ πριν από δυο εβδομάδες με τους δοκιμαστές, αλλά τώρα με τους εργοστασιακούς το τεστ ήταν πολύ σημαντικό, καθώς η πληροφόρηση που μας έδωσαν είναι κλειδί και για τη δική τους επιτυχία», σχολίασε ο Τεχνικός Διευθυντής της Michelin, Nicolas Goubert.

 

«Όλοι τους ήταν ευχαριστημένοι με το πίσω ελαστικό και πιστεύουμε κι εμείς ότι είμαστε έτοιμοι μ’ αυτό και απλά πρέπει να το προσαρμόσουμε στις διαφορετικές πίστες του Πρωταθλήματος».

 

«Για το μπροστινό όμως, μας ζήτησαν να βελτιώσουμε κάποιες παραμέτρους. Έτσι το βάρος θα συνεχίσει να πέφτει στο μπροστινό. Θα έχουμε τέσσερα διαφορετικά μπροστινά στη συνέχεια για δοκιμές και κανά δυο πίσω».

 

«Το προφίλ θα είναι το ίδιο, όπως και στην Sepang. Θα έχουμε δυο παραλλαγές κατασκευής του σκελετού και μια νέα γόμα», πρόσθεσε ο Goubert, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη και τη σημασία να δοκιμάζουν τα ελαστικά της Michelin όχι μόνο οι δοκιμαστές, αλλά και οι εργοστασιακοί.

 

«Πραγματικά πρέπει να έχεις τους σωστούς αναβάτες στις δοκιμές, αυτούς που θα έχουν τα νέα ελαστικά του χρόνου, για να μας πουν τι θέλουν, τι χρειάζονται και με τι θα ένιωθαν άνετα».

 

Σύμφωνα με τους ανεπίσημους χρόνους από το «αδελφό» gpone.com, ο ταχύτερος όλων ήταν και πάλι ο Jorge Lorenzo με 1:47,7 με τον Marquez στη δεύτερη θέση με 1:47,8 και τρίτος ο Valentino Rossi με χρόνο στο ψηλό 1:48.

 

Ο Andrea Dovizioso ήταν πιο κάτω σε ρυθμό από τους προαναφερθέντες, παραπονούμενος ότι αντιμετώπισε προβλήματα με τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του και τα ελαστικά της Michelin.

 

Με δεδομένες τις υψηλές θερμοκρασίες και χτες στην Ιταλική πίστα του Mugello, οι χρόνοι και η απόδοση των εργοστασιακών με τα ελαστικά του Γάλλου κατασκευαστή κρίνονται πολύ καλοί. Με δεδομένα τα προβλήματα με το μπροστινό, κανείς δεν δοκίμασε προσομοίωση παρά το ότι το ζήτησε ο κατασκευαστής.

 

Το επόμενο τεστ της Michelin που θα περιλαμβάνει και τους εργοστασιακούς αναβάτες, θα λάβει χώρα στο Brno της Τσεχίας στις 17 Αυγούστου.

Επόμενο άρθρο »

Rossi-Lorenzo: Μην ξεγράφετε τον Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Απρόβλεπτη η Honda!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα