• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Ο Dani μπορεί να με κερδίσει
Pedrosa: Θέλω να νικήσω στον αγώνα
Νέα 09/08/2015 - 16:58

Οι Marc Marquez και Dani Pedrosa τόνισαν ότι δεν θα υπάρξουν συγκεκριμένες εντολές από την ομάδα, ώστε να βοηθηθεί ο πρώτος στη μάχη για τον Τίτλο.

 

Ο Marc είναι 65 βαθμούς μακριά από τον Valentino Rossi, ωστόσο ο Ισπανός άσος έχει βρει τον καλό του εαυτό, κυριαρχώντας - μετά το Sachsenring - και στην Indy.

 

Είναι ξεκάθαρο ότι όσους περισσότερους αναβάτες μπορέσει να βάλει ανάμεσα σ’ αυτόν και τις Yamaha, θα έχει περισσότερες ελπίδες να κάνει μια φανταστική επιστροφή!

 

«Ο Dani είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να με νικήσει», σχολίασε ο Marquez. «Για την ώρα έχουμε το 1-2 εδώ, αλλά σίγουρα θα φτάσουμε σε πίστες όπου θα δυσκολευτούμε».

 

«Είμαι χαρούμενος όμως γιατί στην αρχή δυσκολευτήκαμε. Τώρα και ο Dani είναι δυνατός και όλα είναι καλύτερα. Και ναι, κάποιες φορές μπορεί να είναι στη μέση, αλλά κάποιες άλλες μπορεί να με κερδίσει».

 

Όταν τον ρώτησαν αν θα ήθελε μια τέτοια βοήθεια, ο Marquez αποκρίθηκε: «Όχι, διότι δεν είμαστε σε τέτοια κατάσταση να κάνουμε κάτι τέτοιο, επειδή και ο Dani μπορεί να κερδίσει πολλούς αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν».

 

Το λόγο πήρε ο Pedrosa στη συνέχεια, ο οποίος απάντησε στο αν έχει ως προτεραιότητά του να βοηθήσει τον ομόσταυλό του: «Νομίζω ότι ξέρετε την απάντηση! Φυσικά και θέλω να νικήσω τον αγώνα, διότι ήταν δύσκολα στην αρχή της σεζόν».

 

«Προφανώς το να είμαστε μπροστά είναι καλό για την ομάδα. Πρέπει να παραμείνω συγκεντρωμένος και να κάνω τον αγώνα μου και αυτό σημαίνει ότι αν μπορώ να είμαι μπροστά, για τη νίκη ή το βάθρο, αυτό είναι καλό».

 

Σχολιάζοντας τη φετινή μάχη για τον Τίτλο, ο Dani παραδέχτηκε ότι έχοντας επιστρέψει και ο ίδιος σε υψηλό επίπεδο, θα κάνει ενδιαφέροντα τα πράγματα με τις Yamaha.

 

«Ο Jorge είχε καλό ρυθμό σε τέσσερεις πίστες και πήρε ισάριθμες νίκες και μείωσε τη διαφορά. Μετά νίκησε ο Valentino και πήρε μερικούς βαθμούς. Δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά τουλάχιστον θα έχει ενδιαφέρον μιας και είμαστε πιο κοντά και μπορούμε να είμαστε ανάμεσα στις Yamaha».

 

Στη συνέχεια οι δυο τους αναφέρθηκαν στα προβλήματα με την RC213V του 2015 και ο Marc Marquez επέμεινε ότι παρά την επιστροφή του στο παλιό πλαίσιο, η φύση του καινούργιου κινητήρα είναι η ρίζα του κακού για τα προβλήματα στα φρένα.

 

«Χρησιμοποιούμε το πλαίσιο, την εξάτμιση και αρκετά πράγματα του 2014. Το ψαλίδι όμως είναι του ’15 και είναι καλό. Ο κινητήρας όμως είναι του ’15 και νομίζω ότι από εκεί προέρχεται αυτός ο χαρακτήρας στα φρένα».

 

 Ο Pedrosa, που έχει το πλαίσιο του 2014, σχολίασε με τη σειρά του: «Στην αρχή της σεζόν είχαμε αρκετά προβλήματα. Τώρα ξέρουμε όμως από που προέρχονται και προσαρμόζουμε τη μοτοσυκλέτα για να την κάνουμε πιο εύκολη».

 

Ο Marquez έχει κερδίσει όλους τους έξι προηγούμενους Γύρους στην Αμερική, ενώ δεν έχει χάσει στην πίστα της Indianapolis από το 2010! Ο Ισπανός στις ΕΔ4 είχε διαφορά έξι δέκατα από το δεύτερο, αλλά δεν περιμένει να είναι μεγάλη η διαφορά στον αγώνα.

 

«Ίσως τα έξι δέκατα να μην είναι εντελώς αληθινά. Στην πραγματικότητα είχαμε ένα με δυο δέκατα διαφορά, αλλά το καλό είναι ότι καταφέραμε να καλύψουμε τη διαφορά που είχαμε από τον Jorge χτες».

 

«Έχουμε και το ζέσταμα και όλοι θα βελτιωθούν καθώς αλλάζουν και οι συνθήκες της πίστας και πρέπει να συνεχίσουμε να προσαρμοζόμαστε. Για την ώρα ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος είναι ο Jorge και πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή».

 

«Η φθορά των ελαστικών θα είναι καθοριστικής σημασίας και αυτό επειδή πιστεύω ότι όλοι θα δυσκολεύονται να βρουν πρόσφυση στον πίσω τροχό στους τελευταίους γύρους».

 

«Από την Ολλανδία έχω και πάλι την περσινή αίσθηση στη μοτοσυκλέτα. Στην αρχή της σεζόν δεν ήμουν σταθερός σε ρυθμό στους αγώνες. Στον ένα γύρο είχα ίσως την ίδια ταχύτητα, αλλά το να είσαι σταθερός στον αγώνα είναι καλύτερα».

Επόμενο άρθρο »

Indy: Πρώτος στο ζέσταμα ο Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Φοβήθηκα λίγο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα