• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar Αγώνας 2: Νίκη για Haslam!
Εγκατέλειψε ο Rea, στο βάθρο οι Davies-Sykes
Νέα 19/10/2015 - 14:19

Με τη δεύτερη φετινή του νίκη έκλεισε το 2015 ο Leon Haslam, σ’ έναν συναρπαστικό αγώνα με τον Jonathan Rea να εγκαταλείπει και να χάνει την ευκαιρία να κάνει ρεκόρ βαθμών στο Πρωτάθλημα!

 

Η μάχη στο τέλος δόθηκε ανάμεσα σε δυο διαφορετικές μοτοσυκλέτες, με τελικό νικητή την Aprilia και την ταχύτητά της έναντι στο εξαιρετικό κράτημα της Ducati.

 

Η νίκη για τον Haslam ήρθε στην τελευταία στροφή για να κλείσει τη σεζόν όπως την άνοιξε, μετά τη νίκη του στο δεύτερο σκέλος της Αυστραλίας.

 

Σε αντίθεση με τον πρώτο αγώνα, στο ξεκίνημα του δεύτερου είχαμε ένα αρκετά μεγάλο γκρουπ αναβατών, με τον Rea να στρίβει πρώτος μπροστά από τους Davies, Sykes, Haslam, τον νικητή του πρώτου σκέλους Torres κι έναν ταχύτατο Van der Mark.

 

Σύντομα ο Davies θα περνούσε στην πρώτη θέση, ενώ λίγο αργότερα και ο Haslam θα έκανε μια επιτυχημένη προσπέραση στον Jonathan Rea που έπεσε στην 3η θέση.

 

Όχι ότι ο αγώνας θα διαρκούσε πολύ περισσότερο για τον Ιρλανδό. Ο αναβάτης που τερμάτισε εκτός βάθρου σε μόλις δυο από τους 25 αγώνες που είχε δώσει, χρειάστηκε να εγκαταλείψει με μηχανικό πρόβλημα.

 

Η εγκατάλειψή του αυτή σήμαινε αυτομάτως ότι δεν θα κατάφερνε - για μόλις τέσσερεις βαθμούς - να φτάσει το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών των SBK (552β του Edwards, 2002).

 

Με το φαβορί εκτός, αυτό που βλέπαμε στη συνέχεια ήταν η κόντρα ανάμεσα στον Davies και τον Haslam, με τον τελευταίο να εκμεταλλεύεται την ταχύτητα της Aprilia, αλλά να χάνει στα φρένα της πρώτης στροφής από την Ducati.

 

Το σκηνικό ήταν ίδιο από τον 10ο μέχρι τον 16ο γύρο, όταν ο Haslam κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Davies, αλλά όχι για πολύ!

 

Πιο πίσω, στην τρίτη θέση ακολουθούσε πολύ κοντά ο Sykes, ο οποίος δεχόταν αφόρητη πίεση από τον Torres μέχρι τον προτελευταίο γύρο που ο Ισπανός έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έληξε άδοξα η προσπάθειά του για ένα δεύτερο συνεχόμενο βάθρο.

 

Μπροστά η μάχη είχε ανάψει και στον τελευταίο γύρο η Ducati είχε περάσει στην πρώτη θέση, τουλάχιστον μέχρι την τελευταία στροφή της πίστας του Qatar.

 

Εκεί ο Davies έκανε το λάθος και άνοιξε τη γραμμή του για να τον περάσει εύκολα ο Haslam και να πάρει την πέμπτη του μόλις νίκη στα SBK από το 2009 όταν και επέστρεψε στο Πρωτάθλημα.

 

Η νίκη αυτή είναι πολύ σημαντική για τον Haslam, μιας και δεν έχει ακόμα βρει ομάδα για το 2016 με την Aprilia να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι θα κάνει το 2016.

 

Ο Davies πήρε τελικά τη δεύτερη θέση, ακόμα ένα βάθρο (για 8ο συνεχόμενο Γύρο) και κράτησε πίσω του τον Tom Sykes τόσο στον αγώνα, όσο και στο βαθμολογικό πίνακα.

 

Με την πτώση του Torres, ο Van der Mark ανέβηκε στην τέταρτη θέση, μια μπροστά από τον Πρωταθλητή του 2014 Guintoli, ο οποίος έκλεισε μια απογοητευτική σεζόν στην Honda με ένα δυνατό αποτέλεσμα.

 

Απογοητευτική ήταν και η παρθενική σεζόν του Randy de Puniet στα SBK, με τον Γάλλο πάντως να κλείνει τη χρονιά με μια 7η θέση την ώρα που ο Alex Lowes δεν κατάφερε καν να ξεκινήσει τη μοτοσυκλέτα του για τον αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Vinales: 27 γύροι κατατακτηρίων!

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Δύσκολη πίστα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα